Back to Question Center
0

Webmasters Nightmare Atau Cara Deal With Bots - Pakar Semalt

1 answers:

Sama seperti risiko keselamatan yang lain, bot telah menjadi masalah utama bagi webmaster. Ramai orang menggunakan program anti-malware dan antivirus untuk menghilangkan jangkitan ini. Menjalankan firewall perisian dan mengetahui jenis proses yang sesuai untuk anda adalah wajib untuk memastikan sistem anda dilindungi. Tetapi apabila perkara itu mengambil bentuk yang serius, anda harus membandingkan garis dasar yang berbeza untuk mempunyai idea tentang apa yang paling sesuai untuk peranti anda. Perkara pertama yang perlu anda lakukan adalah memeriksa dan menilai sistem anda dengan teliti untuk mengetahui jika anda mendapat bot atau tidak. Berikut adalah cara untuk mencari dan membuang bot pada tahap yang besar - catalogo de camaras digitales.

Jalankan program anti-malware

Betul jika anda menjalankan program anti-malware. Mencari program sedemikian di internet adalah mudah. Anda mesti memuat turun versi terbaru mereka, dan program terbaik untuk pergi adalah EyeBlink. Perisian ini sesuai untuk perniagaan bersaiz kecil. Julia Vashneva, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , mempunyai pengalaman peribadi bahawa program ini dapat dengan mudah mencari dan menghapuskan malware dan bot dari sistem komputer anda. Banyak program dan perisian percuma boleh didapati di internet, tetapi program ini tidak percuma, dan anda perlu membayar bayaran untuk mengakses semua ciri-cirinya.

Muat turun Hijack

Sekiranya anda tidak berminat untuk menggunakan program di atas, anda boleh memuat turun hijack dari trendsecure..com atau laman web lain yang serupa. Memuat turun dan memasang alat ini tidak akan mengambil masa yang mencukupi. Anda hanya perlu mendaftar dan membuat akaun di laman web ini. Setelah akaun siap, anda boleh memuat turun dan mengaktifkannya.

Semak tetapan Perisian Firewall

Anda kerap memeriksa tetapan firewall perisian untuk melihat sama ada aplikasi telah berfungsi dengan betul atau tidak. Adalah penting untuk anda memantau dan melaraskan tetapannya secara teratur. Kosongkan peraturan firewall dan jangan lupa simpan tetapan sebelum menutup tetingkap.

Semak Fail Host

Pergi ke pemacu C komputer anda dan uji fail Host. Pelbagai bot menulis semula fail tuan rumah ini untuk menipu komputer peribadi anda untuk menyambung ke alamat IP yang tidak dibenarkan daripada pelayan. Anda mesti berhati-hati semasa menyambung ke internet dan memastikan bahawa anda telah disambungkan melalui alamat IP yang dibenarkan dan diluluskan sahaja. Ini akan menghalang komputer anda daripada rosak dengan malware dan bot. Jika anda mendapati sesuatu yang mencurigakan, anda mesti membuat salinan sandaran fail Host dan memadam perkara yang mencurigakan dan menyimpan tetapan anda secepat mungkin.

Gunakan Windows Task Manager

Anda harus menggunakan Windows Task Manager atau Process Explorer SysInternal untuk menyelamatkan komputer anda dari malware dan bot. Untuk ini, anda harus terlebih dahulu menyusun fail dengan sumber dan mengeluarkan bot. Plus, anda harus menyekat alamat IP yang kelihatan baru dan tidak sah. Jika perkara-perkara yang mencurigakan terus datang, anda perlu membuat senarai mereka dan membuangnya dari peranti anda seawal mungkin.

Cari Web

Akhirnya, anda boleh mencari web untuk proses yang sesuai untuk membuang bot. Mengeluarkan mereka adalah rumit bagi mereka yang tidak menyedari program antivirus dan anti-malware.

November 29, 2017