Back to Question Center
0

Semalt: Tidak termasuk Spam Rujukan Hantu Dari Google Analitis

1 answers:

Google Analytics adalah alat yang bebas dan boleh dipercayai yang pemilik laman web boleh menggunakan untuk mendapatkan data lalu lintas dan membuat laporan daripada mereka dengan kecekapan yang tinggi. Selama bertahun-tahun, sejak 2005 ketika Google memperoleh Urchin, ia telah menjadi alat analisis web yang kuat . Webmaster menggunakannya untuk memantau kempen dalam talian mereka dan menentukan kadar penukaran mereka, melaksanakan langkah pengoptimuman tapak web, dan menyimpan laporan jejak aktiviti e-dagang mereka - togel terpercaya. Walau bagaimanapun, kehadiran spam rujukan boleh dengan cepat menjejaskan ketepatan data pukal ini.

Artem Abgarian, Pengurus Kanan Pelanggan Kanan Semalt , mendefinisikan beberapa cara dan kaedah untuk menghapus spam rujukan dari Google Analytics.

Ini Tidak Bots Yang Anda Mencari

Spam rujukan adalah teknik yang digunakan oleh orang yang ingin mendapatkan backlink percuma ke laman web mereka. Lalu lintas dari sumber-sumber ini juga dikenali sebagai "referral hantu" kerana tidak ada manusia sebenarnya berada di belakang kunjungan. Spam rujukan merujuk kepada statistik trafik organik sekarang, yang mempunyai implikasi negatif untuk kadar penukaran dan penglibatan tapak.

Apa yang berlaku ialah domain rujukan hantu muncul pada laporan lalu lintas Google Analitis, namun tiada siapa yang membuat lawatan ke laman web ini. Spambot berada di belakang pengikisan Google Analytics kod Penjejakan. Mereka kemudian menggunakannya untuk menghantar lalu lintas terus ke alat analisis. Pendek kata, rujukan hantu memintas. Ia mudah untuk melihat dan mengalih keluar domain spam rujukan kerana mereka mempunyai lalu lintas yang berlebihan dan tidak wajar dan sesi lawatan.

Spam rujukan mempunyai satu objektif yang hanya memberi manfaat kepada spammer..Idea ini adalah untuk menipu pemilik tapak dengan mengharapkan rasa ingin tahu mereka di mana sebahagian besar lalu lintas datang dari mereka akan membuat mereka klik pada URL mereka. Setelah mengklik URL yang disediakan dalam laporan GA, ia mengalihkan kembali ke tapak dan rekod mereka sebagai lalu lintas organik dari pihak mereka.

Pada masa ini, terdapat tuntutan bahawa Google bekerja pada penyelesaian tetap untuk menangani spam rujukan. Sementara itu, terdapat langkah untuk dimasukkan ke dalam Google Analytics, untuk meminimumkan kelaziman mereka pada laporan GA. Satu yang paling berguna adalah penapis terbina yang telah ada Google Analytics. Mereka tidak semestinya mengalih keluar spam rujukan, tetapi mereka memberi peluang kepada pengguna untuk mendapatkan gambaran yang lebih tepat mengenai prestasi laman web mereka. Mereka hanya penapis tahap pandangan. Pilih Penapis dari bahagian Admin di GA dan "Buat penapis baru." Sekali di sini, pilih dua rencana pilihan tindakan:

# 1 Hancurkan apa-apa dengan lebih daripada 15 simbol

Ia menggunakan ungkapan biasa untuk menolak mana-mana domain dengan 15 aksara atau lebih. Ia mungkin tidak memadamkan spam rujukan keseluruhan tetapi berfungsi sebagai tempat yang baik untuk bermula. Beri penapis baru nama seperti "ghostbuster" dan menjadikannya penapis jenis yang telah ditetapkan. Pilih untuk mengecualikan, dan masukkan ". {15,} | \ s [^ \ s] * \ s | \. |, | \! | \" Dalam corak penapis. Simpan penapis.

# 2 Keluarkan domain tertentu

Ia melibatkan membuat penapis tersuai untuk menghilangkan pautan tertentu yang boleh menjadi sangat membosankan jika mereka beberapa. Walau bagaimanapun, pada akhirnya, ia akan berbaloi. Satu-satunya kelemahan adalah mengenal pasti domain spam. Berikan penapis nama baru seperti ghostbuster (sumber kempen). Ia adalah jenis yang dipratentukan dan kemudian memilih "Tidak termasuk." Masukkan domain yang mencurigakan dalam medan penapis yang dipisahkan oleh "\" dan simpan.

November 29, 2017