Back to Question Center
0

Semalt: Mula Mengalih Keluar Spam Rujuk Dari Google Analytics Sekarang

1 answers:

Banyak orang mencari rujukan aneh yang muncul dalam laporan Google Analytics mereka. Adakah anda mempunyai masalah yang sama? Tidak syak lagi, banyak lawatan ke laman web anda adalah palsu kerana kerana orang-orang itu tidak pernah dirujuk ke laman web anda oleh mana-mana pemasar.

Jika anda tidak memahami bagaimana Google Analytics berfungsi, anda mungkin akan keliru tentang maklumat dan laporan yang anda terima setiap hari. Google Analytics mengatur trafik anda dan membahagikannya ke dalam kategori yang berlainan, berdasarkan alamat dan sumber IP. Sesetengah syarikat spam menyusun semula fail Google Analitis anda dan menunjukkan hasil palsu - silver pillbox. Mereka memandu trafik yang tidak tulen ke laman web anda melalui pelbagai sumber.

Jack Miller, Pengurus Kanan Pelanggan Kanan Semalt , menjelaskan bagaimana untuk tetap selamat dari spam rujukan dalam Google Analytics.

Mengeluarkan spam rujukan dari Google Analytics

Syarikat spam yang bodoh mendapatkan kod UA daripada JavaScript akaun Google Analitis anda. Kemudian mereka memasukkan kod ini ke pelayan, berpura-pura menghantar anda lawatan sebenar. Laporan anda, hasilnya, mula menunjukkan lawatan sebenar yang tidak benar-benar asli.

Ia adalah jahat kerana mereka tidak pernah merujuk tapak anda kepada sesiapa sahaja dan lawatan yang anda terima tidak sah. Dengan kata lain, kita boleh mengatakan bahawa anda tidak akan mendapat apa-apa petunjuk dan tidak boleh menjual produk dan perkhidmatan anda kerana lawatan palsu ini. Secara jujur, anda perlu mengeluarkan spam rujukan dari laporan Google Analytics anda sebelum larangan carian s dan menghukum laman web anda.

Google telah memperkenalkan beberapa tips, strategi, dan taktik untuk memastikan laman web disimpan. Anda hanya boleh menyekat spam rujukan dan alamat IP yang mencurigakan dengan membuat penapis. Oleh kerana anda belum menerima lawatan asli, spammer mungkin akan menggodam tapak anda dan malapetaka dengan laporan Google Analitis anda. Mengikut anggaran, lebih daripada 12 peratus laman web dihukum setiap tahun kerana isu ini.

Membuat segmen di Google Analytics yang boleh menyekat spam rujukan

Anda boleh membuat segmen dalam akaun Google Analitis dengan membuka seksyen Lihat yang mengandungi laporan yang mungkin anda ingin gunakan. Di sini anda perlu pergi ke tab Laporan dan buka laporan yang ingin anda edit atau ubah. Itulah tempat di mana anda perlu membuat segmen dengan mengklik pilihan Buat Segmen. Anda tidak sepatutnya lupa nama semua segmen untuk mengelakkan sebarang kekeliruan pada masa akan datang. Setelah segmen dibuat dengan sukses, langkah seterusnya adalah untuk menyimpan perubahan. Anda tidak perlu menutup tetingkap sebelum menyimpan semua perubahan tersebut.

Pikiran Akhir

Kita boleh menikmati banyak lawatan setiap hari. Tetapi jika anda telah mengupah SEO atau syarikat spamming, ada kemungkinan mereka menipu anda dalam satu cara atau yang lain. Mereka mungkin memasukkan plugin palsu dan skrip ke pelayan anda serta WordPress. Menggunakan perkhidmatan mereka adalah berisiko kerana perniagaan anda mungkin dikenakan hukuman di internet.

Sekiranya anda ingin mencapai kejayaan dalam talian, anda tidak perlu mengganggu perkhidmatan mereka. Sentiasa ingat bahawa mereka tidak memberi anda lawatan sebenar tetapi spam rujukan. Kunjungan sebenar akan membeli beberapa produk anda, dan skrip yang dimasukkan ke dalam akaun Google Analytics anda mungkin akan menghalang laman web anda seumur hidup.

November 29, 2017