Back to Question Center
0

Semalt: Botnet Peranti IOT Hijau Menyalurkan Serangan DDoS Terbesar Pernah

1 answers:

Setiap serangan web bergantung kepada langkah keselamatan yang mencukupi. Anda harus membuat laman web anda selamat daripada beberapa serangan DDoS biasa ini. Dalam setiap kes ini, botnet membawa server ke bawah, membuat laman web gagal untuk menyampaikan tugas utamanya. Rangkaian botnet boleh melaksanakan serangan DDoS yang besar dan menyebabkan banyak syarikat gagal dalam tanggapan pelayan mereka. Serangan botnet besar melanda banyak peranti yang mempunyai pusat kawalan biasa untuk melaksanakan pelbagai tugas mereka - desktop valuation and appraisals. Dalam banyak kes, orang menghadapi jenayah seperti penipuan internet kerana keadaan yang tercemar kebanyakan laman web. Sebagai contoh, serangan Akamai berlaku apabila terdapat perkhidmatan botnet yang menyasar domain umum.

Serangan IOT DDoS mempunyai kesan yang dianggarkan lebih besar daripada Ellis. Sama seperti 2010, kebanyakan serangan DDoS berada di laman web seperti Joomla, yang membawa kepada kelumpuhan transaksi perniagaan keseluruhan syarikat. Dari serangan ini, orang mempunyai pelajaran yang berharga dan mendapati kami mengapa mereka harus melindungi pelayan mereka. Nik Chaykovskiy, ahli Semalt , menyatakan bahawa terdapat juga kaedah lain yang boleh membolehkan kejayaan membuat proses ini berlaku. Dalam kebanyakan aplikasi e-dagang, keselamatan tapak web bergantung pada beberapa langkah yang mereka lakukan untuk menjauhkan spammer. Dalam beberapa kes, penggodam boleh memenangi langkah-langkah ini menggunakan serangan Denial of Service yang mudah. ​​

Search Engine Optimization and Bots

SEO melibatkan penggunaan bot utama. Banyak laman web bergantung pada bot dagangan untuk meningkatkan pengalaman laman web mereka. Walau bagaimanapun, pengguna boleh melaksanakan bot berniat jahat dengan niat jahat..Kebanyakan serangan DDoS utama berlaku menggunakan beberapa bot ini. Laman web anda sepatutnya dapat membezakan antara serangan ini. Anda juga boleh menjamin kedudukan mantap pada SERPs terutamanya apabila tapak selamat. Laman web tidak selamat atau yang tanpa pelan SEO yang baik mengalami isu berkaitan ranking. Selain itu, laman web boleh gagal di bahagian SEO apabila terdapat sedikit atau tidak ada langkah serangan anti-spam.

Apabila menjalankan pemasaran internet, terdapat keperluan untuk menganalisis kemajuan kempen pemasaran anda. Webmaster bergantung pada taktik seperti Google Analytics yang boleh menyekat beberapa spam. Di Google Analytics, anda boleh menyekat lalu lintas Botnet serta beberapa serangan spam yang berniat jahat. Ia juga mungkin untuk mengambil langkah-langkah yang boleh membuat laman web menghalang lalu lintas dalaman. Anda boleh menggunakan Google Analytics untuk membuat penyediaan perkhidmatan laman web anda memadai. Dalam langkah yang sama, terdapat kaedah lain yang boleh digunakan oleh penggodam untuk meletakkan botnet.

Kesimpulan

Kebanyakan perniagaan memerlukan laman web yang berjaya untuk melaksanakan aktiviti harian mereka. Dalam kebanyakan kes, laman web menggunakan perkhidmatan seperti respons pelayan serta botnet untuk membuat peristiwa mereka berjaya. Sekiranya berlaku penipuan internet, pengguna boleh memulakan serangan botnet terhadap laman web. Dalam kes ini, keseluruhan laman web boleh runtuh dan jatuh, menyebabkan kemalangan dalam cara laman web beroperasi. Pada masa lalu, serangan botnet seperti Akamai boleh mengakibatkan banyak kesan buruk terhadap kinerja laman web anda. Anda boleh mengamankan tapak anda terhadap serangan ini di antara serangan lain. Anda juga boleh membuat penyesuaian untuk kempen pemasaran web anda di laman anda.

November 29, 2017