Back to Question Center
0

Semalt: 8 Black Hat SEO Taktik Yang Boleh Memusnahkan Perniagaan Anda

1 answers:

Setiap kali anda melibatkan syarikat SEO pada projek baru, anda perlu mencari amalan etika mereka terutama berkaitan dengan taktik topi hitam. Latihan SEO topi hitam hanya membawa nilai rendah kepada kempen SEO anda dalam jangka masa panjang.

Igor Gamanenko, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menerangkan dalam artikel ini 8 taktik hitam biasa yang harus selalu ditinggalkan oleh klien:

1 - nomor totobet yang keluar hari ini. Perkara berputar

Melibatkan penggunaan perisian untuk memperoleh beberapa variasi artikel asal. Ini dimungkinkan dengan menukar kata-kata dengan sinonim mereka sepanjang artikel. Perisian ini menjamin satu tan artikel yang kelihatannya cekap pada pandangan pertama. Walau bagaimanapun, artikel-artikel ini sebahagian besarnya tidak sepadan dan nilai rendah. Mereka sering menyebabkan penalti besar pada enjin carian . Perkara berputar akan mendapatkan laman web anda diharamkan dengan baik untuk tidak menyebut kedudukan enjin carian yang tidak baik.

2. Bermain Laman Web Audisi

Audit laman web semestinya menyemak kesihatan keseluruhan laman web anda sambil turut melemahkan kelemahan yang mungkin mengakibatkan kedudukan enjin carian yang rendah. Sebuah laman web akan selalu mempunyai ketidakkonsistenan terutama selepas mendesain semula. Memainkan pentingnya keputusan audit laman web dalam kerugian besar dalam jangka panjang kerana titik lemahnya tidak boleh didiagnosis tanpa audit.

3. Penyerahan Direktori

Penyerahan direktori mesti selalu berlaku dalam persekitaran terkawal. Prinsip 'lebih baik' mesti dibuang dari tetingkap untuk mengelakkan penyerahan direktori spam bernilai rendah yang dijamin mencederakan anda kedudukan laman web .

4. Google Tidak Akan Menangkap Kesadaran

Kadang-kadang syarikat SEO meremehkan kuasa enjin carian jangkauan seperti Google telah. Gergasi berteknologi mempunyai banyak jurutera dan sistem untuk membenderakan semua taktik SEO topi hitam, dan pemilik laman web harga yang dibayar sekali dikesan mahal. Laman web boleh diindeks atau diturunkan dengan serta-merta

5. Ini Semua Mengenai Peringkat Pertama

Pemasar SEO terlalu taksub dengan ranking. Walaupun ranking ini adalah komponen SEO yang penting, matlamat akhir harus selalu menjadi penukaran lalu lintas web ke dalam penjualan. SEO adalah pelaburan, dan ia mesti membawa pulangan kepada perniagaan, oleh itu, pemasar harus mengutamakan nilai kata kunci.

6. Kedudukan Terjamin

Banyak syarikat telah menjadi mangsa ini. Terdapat tarikan untuk mendapatkan perkhidmatan kempen SEO dan membayar sekali hasil yang diinginkan dicapai. Walau bagaimanapun, di atas boleh menjadi mangsa kepada kata kunci bernilai rendah yang tidak membawa pasaran sasaran ke tapak web anda. Syarikat-syarikat sedemikian juga spam laman web anda untuk ranking yang cepat.

7. Membeli Artikel Murah

Tidak perlu membeli barang murah dan berkemungkinan bernilai rendah secara dalam talian semasa anda boleh menulis artikel berkualiti dengan sendiri. Ingat kandungan adalah raja, dan anda perlu membina jenama anda dengan kandungan yang tepat dan berkualiti. Menulis kandungan itu sendiri atau menyewa seorang profesional yang boleh menghasilkan kandungan yang berkualiti.

8. Laman Pintu

Halaman Pintu membolehkan laman web untuk mengoptimumkan setiap laman web dengan frasa khusus kata kunci. Pintu ini mengarahkan pengguna ke laman web domain utama dan mempunyai kesan mengecewakan pada pengguna laman web. Lebih-lebih lagi, mereka adalah artikel berkualiti rendah, dan Google mendapati laman pintu pintu memanipulasi sekurang-kurangnya. Terlalu banyak penggunaan taktik ini membawa kepada kedudukan yang lebih rendah dan juga penalti.

November 29, 2017