Back to Question Center
0

Pakar Semalt Menjelaskan 15 Strategi SEO Hat Hitam yang Boleh Merosakkan Jenama Anda

1 answers:

Pada masa lalu, Google dan enjin carian lain telah memburu laman web yang menggunakan taktik SEO topi hitam. Dalam hal ini, adalah jelas bahawa amalan SEO topi hitam akhirnya akan meletakkan laman web berisiko.

Jack Miller, seorang pakar terkemuka dari Semalt , menggariskan strategi topi hitam SEO yang boleh menjejaskan permulaan sementara berusaha untuk berkembang dalam pemasaran internet.

1. Cloaking

Ia adalah taktik SEO yang paling biasa taktik menarik lalu lintas ke laman web melalui penipuan - hydra genus lierac phytolastil. Ia membolehkan pemilik tapak menyediakan URL atau kandungan yang sama sekali berbeza kepada pengunjung laman web dengan apa yang terdapat pada enjin carian

2. Gateway atau Halaman Pintu

Merujuk kepada laman-laman yang merosakkan, disumbat dan, sepenuhnya dilengkapi dengan kata kunci yang kuat dengan nilai cadangan yang lemah. Halaman tidak mempunyai sebarang maklumat yang bermanfaat, sah atau berharga. Mereka hanya mengandungi kata kunci kaya yang menarik perhatian pelawat dan mengalihkannya ke laman web yang berbeza.

3. Pautan Dibayar

Salah satu syarat ranking pada enjin carian adalah bangunan pautan . Proses ini tidak mudah dan memerlukan banyak usaha, kualiti, dan kerja keras. Paid berbayar membuat segala-galanya lurus untuk pemilik tapak. Mereka tidak mempunyai fikiran tentang kualiti konteks, tetapi memasukkan teks utama yang diingini atau menghubungkan dengan kandungan yang dijangka. Ia dianggap sebagai strategi SEO topi hitam.

4. Pautan Tersembunyi dan Teks Tiny

Topeng SEO teknik yang paling menjengkelkan, di mana pemilik tapak termasuk pautan dan teks yang tidak dapat dibaca di bahagian bawah laman web atau penjuru di mana kedua-duanya tidak dapat dikesan secara visual. Teks dan pautan adalah warna yang sama dengan latar belakang dan dengan itu memasukkan kata kunci yang tidak diendahkan oleh pengunjung.

5. Kandungan Duplikat

Ia hanya mencuri atau mencuri kandungan orang lain..Kerja-kerja ini tidak sepatutnya menjadi perlawanan keseluruhan, tetapi perlawanan dekat dianggap sebagai kandungan pendua.

6. Perkara berputar

Merujuk untuk menulis semula kandungan yang diterbitkan sama ada secara manual atau dengan menggunakan bot. Adalah biasa dengan pemasar lazat yang tidak mahu berfikir sendiri.

7. Kata kunci kata kunci

Ini adalah proses yang melibatkan overloading kata kunci pada kandungan laman web. Dalam kes ini, pemilik laman menjajarkan kata kunci dengan tanpa meta tag.

8. Blog Spam

Ini adalah halaman yang mengandungi kandungan tidak bermakna yang terlalu banyak dengan hiperpautan. Blog spam dibuat dengan tujuan menghasilkan pautan balik untuk laman web yang berkaitan.

9. Spam Referrer

Taktik menggunakan URL tidak ada yang mengalihkan ke laman web yang penggodam akan membombardir dengan permintaan berterusan kepada pengunjung.

10. Rangkaian Blog Peribadi (PBN)

Itu merujuk kepada kategori laman web pihak berkuasa tinggi yang menghubungkan laman web wang dengan teks jangkamai yang berkualiti.

11. Pertukaran Halaman

Ia menandakan perubahan laman web yang sudah diagun, diindeks dan diduduki dengan lalu lintas yang berbeza dari versi asal.

12. Link Farms

Ini bermakna membina sistem sumber di mana URL laman web dikaitkan dengan kandungan tidak relevan dan rendah.

13. Cybersquatting

Merujuk kepada penyalinan cap dagangan atau membeli nama domain.

14. Typosquatting

Menunjukkan penyalin URL pesaing dan salah mengeja dengan sengaja apabila membina domain baru.

15. Spamming Social Networking

Ini bermakna pengiklanan kepada pengunjung di rangkaian sosial dengan video dan komen yang tidak diingini.

November 29, 2017