Back to Question Center
0

Menghapus Spam Rujukan Dengan Pakar Semalt

1 answers:

Semua jenis spam rujukan, bot dan labah-labah berminat menggunakan ruang pelayan dan laman web WordPress untuk tujuan peribadi. Ia kelihatan seperti penggodam sentiasa sibuk dalam menipu webmaster dan enjin carian s dalam satu cara atau yang lain. Spam memerlukan banyak laman web, tetapi anda mungkin tidak berminat membiarkan mereka merosakkan perniagaan anda - logiciel gestion du temps de travail entreprise. Sekiranya anda mempunyai laman web WordPress, anda mesti menyingkirkan spam, labah-labah dan bot rujukan secepat mungkin.

Andrew Dyhan, pakar Semalt , menyatakan bahawa spam rujukan adalah sejenis spam yang mempengaruhi blogger dan laman web WordPress dalam jumlah besar. Selain itu, ia masuk ke dalam akaun Google Analytics dan mencuba pada peringkat enjin carian anda. Oleh itu, menyekat spam rujukan adalah wajib jika anda ingin mengembangkan perniagaan anda di internet.

Pengenalan kepada Spam Referrer

Sasaran spam rujukan kedua laman web dan akaun Google Analytics anda. Selama beberapa bulan, ia telah menjadi masalah utama bagi webmaster. Melalui URL palsu, penggodam menghantar tapak anda berkualiti tinggi lalu lintas, dan peluang anda untuk diharamkan oleh enjin carian adalah tinggi..

Sekat Spam Spam dalam Laman Web WordPress

Anda harus menyekat spam rujukan bukan sahaja dalam akaun Google Analytics anda tetapi juga di laman web WordPress anda. Langkah-langkah berikut adalah penting dalam hal ini:

Pemasangan Plugin Spam Rujukan

Anda boleh memulakan proses dengan memasang beberapa plugin spam rujukan di laman web WordPress anda. Sebilangan besar plugin boleh didapati di internet. Sekiranya anda tidak menemui plugin sedemikian di WordPress sendiri; anda boleh memuat turunnya dari sumber yang boleh dipercayai dan memasangnya di laman web anda. Sucuri, Spamreferralblock, spam rujukan spam WP, dan plugin lain boleh dicuba dalam hal ini. Kesemua mereka memantau spam rujukan dan mengeluarkannya dari laman web anda dalam beberapa saat.

Konfigurasi Tetapan

Setelah memasang plugin, langkah seterusnya adalah untuk mengkonfigurasi tetapan laman WordPress anda. Anda jangan lupa untuk mengaktifkan plugin sebelum menutup tetingkap. Matlamatnya adalah untuk memastikan bahawa semua spam dan bot rujukan telah dikeluarkan dan disekat setiap hari, jadi anda perlu memerhatikan tetapan dan konfigurasikannya apabila diperlukan.

Semak Kemas Kini Terkini Anda dan Buat Blok Kustom

Yang ketiga dan salah satu taktik yang paling kuat adalah untuk menyemak kemas kini paling terkini di laman WordPress anda dan membuat blok tersuai jika diperlukan. Ini menghalang ketibaan spam rujukan, labah-labah, dan bot, dan memastikan keselamatan laman web anda. Anda harus sentiasa mengawasi petua dan helah yang dikemas kini oleh WordPress. Semak sama ada beberapa plugin baru diperkenalkan dalam beberapa hari lepas. Anda harus mencuba pemalam hanya apabila anda yakin bahawa banyak orang telah mencubanya.

Lihat Senarai Laman Web yang Disekat

Setelah langkah-langkah di atas selesai, langkah akhir adalah untuk melihat senarai domain dan subdomain yang disekat untuk mempunyai idea mengenai tapak mana yang menerima banyak pandangan palsu. Untuk melihat senarai lengkap, anda harus pergi ke akaun Google Analytics anda dan periksa butiran di sana.

November 29, 2017