Back to Question Center
0

Insight To Black Hat Social Media - Pakar Semalt

1 answers:

Terdapat dua jenis enjin carian pengoptimuman (SEO): White Hat SEO dan Black Hat SEO. Media sosial Black Hat muncul sekarang dan telah melahirkan era maju internet. Itu berlaku apabila laman media sosial anda diserang oleh penggodam dan anda ditipu dalam banyak cara.

Michael Brown, Pengurus Kejayaan Pelanggan Semalt , menjelaskan bahawa sama ada anda menjalankan perniagaan kecil atau yang besar, anda mesti kenal dengan Black Hat SEO dan Black Hat Social media. Kedua-dua amalan ini perlu dielakkan jika anda ingin menjalankan perniagaan anda seumur hidup - www togel com net. Walaupun pelbagai webmaster telah mula mengenali media sosial Black Hat, banyak maklumat tentang bagaimana ia mempengaruhi SEO tidak pernah dikongsi.

Pengenalan kepada media sosial Black Hat

Pertama sekali, anda harus kenal dengan media sosial Black Hat. Istilah "topi hitam" dirujuk kepada jenis penggodam tertentu yang menggunakan taktik SEO yang menyalahi undang-undang..Mereka tetap terlibat dalam melanggar keselamatan komputer dan membuat banyak masalah untuk anda. Sama seperti Black Hat SEO, media sosial Black Hat bertujuan untuk merosakkan kehadiran dalam talian anda secara besar-besaran. Media sosial, termasuk Facebook, Twitter, LinkedIn, dan Google+, telah memberi kita beberapa garis panduan khusus bagaimana untuk mengelakkan media sosial Black Hat dan bagaimana untuk meningkatkan kehadiran dalam talian anda untuk memandu lalu lintas yang berkualiti ke laman web anda.

Malangnya, tidak mungkin untuk menyingkirkan media sosial Black Hat kerana penggodam dan spammer telah melaksanakan pelbagai strategi untuk menipu pengguna. Mereka cuba menggunakan laman media sosial untuk alasan mereka. Mereka mahu memperbaiki ranking laman web mereka sendiri, memberikan anda walaupun masa di internet walaupun anda telah terlibat dalam topi putih amalan media sosial.

Beberapa contoh media sosial Black Hat

Beberapa contoh media sosial Black Hat membeli suka suka dan pengikut palsu dan membayar banyak untuk pelanggan YouTube. Jika anda terlibat dalam tindakan berkongsi hiperpautan lucah, keselamatan laman web anda mungkin berisiko. Anda tidak boleh menggunakan program untuk mendapatkan pengikut automatik di Twitter dan Instagram. Selain itu, anda harus mengelakkan membuat akaun media sosial dengan nama palsu untuk menjana lebih suka, saham, dan komen. Menulis ulasan negatif pada halaman pesaing anda tidak dibenarkan di internet. Dengan cara yang sama, anda tidak boleh menulis ulasan positif pada halaman peribadi atau syarikat anda untuk memandu lebih banyak lalu lintas.

Membeli suka, saham, dan pengikut palsu bukan amalan yang baik. Search Engine Land mendedahkan bahawa laman web media sosial mempunyai peraturan dan peraturan yang ketat untuk memastikan bahawa platform mereka tidak digunakan untuk kegiatan yang menyalahi undang-undang. Kebanyakan pakar SEO mengetahui bahawa laman web media sosial memainkan peranan penting dalam meningkatkan kedudukan laman web kami, dan mereka memandu banyak trafik ke artikel kami. Tetapi jika anda terlibat dalam amalan haram, laman web anda tidak akan diindeks dalam enjin carian, dan profil media sosial anda mungkin diharamkan. Anda tidak boleh mengoptimumkan akaun palsu, dan elakkan membeli ulasan palsu dalam talian. Facebook dan Twitter baru-baru ini menyertai tangan untuk menutup profil yang kelihatan tidak sah dan tidak mempunyai gambar profil yang bagus.

November 29, 2017