Back to Question Center
0

Bagaimana Berbahaya Adakah SEO Hat Hitam? Keprihatinan Pakar Semalat

1 answers:

Kami tahu bahawa pelbagai pakar web menggunakan teknik SEO topi hitam untuk meningkatkan kedudukan laman web mereka di enjin carian . Mereka menggunakan banyak kaedah untuk mencapai bahagian atas enjin carian dan jahat.

Di sini, Igor Gamanenko, seorang ahli teratas dari Semalt , akan memberi anda beberapa petua mengenai bagaimana mengenali topi hitam SEO untuk mendapatkan pangkat yang baik untuk laman web anda di internet.

Blackhat SEO

Blackhat SEO adalah teknik haram untuk menjana lalu lintas enjin carian - air certification appraisal letter. Banyak pautan dibina, dan teks utama dibangunkan terhadap peraturan dan peraturan Google. Laman web anda akan diharamkan oleh enjin carian jika anda terlibat dalam teknik SEO topi hitam. Anda mungkin dihukum dan perlu menghadapi banyak masalah untuk spam di internet. Artikel di laman web tersebut ditulis tanpa mengekalkan kualiti. Garis mereka mempunyai banyak kesalahan ejaan dan tatabahasa, dan kata kunci digunakan di sana sini. Sementara itu, beberapa pakar SEO telah memeluk topi hitam SEO untuk menipu pelanggan mereka, seperti syndiq8.com, dan blachhatseo.com. Jika anda menggunakan perkhidmatan mana-mana syarikat ini, anda mungkin tidak mendapat hasil yang diinginkan.

Memang benar bahawa semua pengguna internet telah mengalami spam spam..Kami menerima e-mel dengan mesej dan lampiran yang mengelirukan. Mengelakkan e-mel tersebut adalah penting. Tambahan pula, anda tidak sepatutnya klik pada lampiran tersebut. Kata kunci spamming, spam enjin carian, dan artikel spam adalah tiga teknik utama SEO topi hitam.

Semua SEO tidak jahat

Enjin carian sangat memerhatikan jika anda telah melakukan topi putih SEO atau topi hitam SEO. Peringkat laman web anda bergantung pada strategi yang telah anda gunakan setakat ini. Adalah penting untuk menangani kelemahan dan menghilangkan topi hitam SEO jika anda ingin meningkatkan perniagaan anda di internet. Blackhat SEO boleh meningkatkan kedudukan laman web anda, tetapi ia tidak dapat memberi manfaat kepada anda selagi enjin carian akan mengharamkan dan menghukum laman anda dalam beberapa hari.

Bukan enjin carian yang membezakan laman web yang baik dan laman web yang tidak baik. Industri yang anda bekerjasama penuh dengan pereka laman web berpengalaman , pemasar, dan orang media sosial. Anda mungkin mahu berhubung dengan individu yang menjadi perkara undang-undang. Keseluruhannya, SEO tidak jahat kerana ia mempunyai sisi gelap dan sisi yang terang. Sisi gelap adalah apabila anda membuat topi hitam SEO, dan sisi putih adalah apabila anda memilih teknik topi putih SEO

Bagi mereka yang terlibat dalam teknik SEO topi hitam, kami mencadangkan agar mereka harus mengelakkannya. Ini kerana usaha mereka akan terbukti sia-sia. Laman web mereka tidak boleh mendapatkan kedudukan enjin carian yang baik, dan mereka tidak dapat menjana sebarang petunjuk.

Amalan tidak beretika

Pakar topi hitam SEO terlibat dalam amalan tidak beretika dan tidak sah. Tetapi anda harus ingat bahawa laman web yang dihukum dan diharamkan oleh enjin carian bukan topi hitam. Kadang-kadang ahli perniagaan gagal memahami jenis strategi yang paling sesuai dengan tapak mereka.

November 29, 2017