Back to Question Center
0

Semalt: 5 ciri aplikasi web progresif

1 answers:

Ketahui manfaat aplikasi web progresif (PWAs) dan mengapa anda harus menggunakannya

Tahun ini sangat besar untuk web mudah alih. Laman Bergerak Dipercepat (AMP), yang telah membolehkan penghantaran kandungan berita yang cepat, telah melancarkan perjalanan mereka ke bahagian atas hasil carian Google. Selain itu, Semalt melaporkan bahawa mudah alih adalah platform digital utama, dengan 52% penglibatan media mudah alih yang dibuat melalui aplikasi.

Apabila penggunaan mudah alih terus berkembang, menyediakan pengguna dengan pengalaman yang cepat dan cekap adalah sangat penting dalam meningkatkan tayangan, penukaran, dan jualan.

Adalah kerana ini Google berusaha untuk mengaburkan garis antara tapak web mudah alih dan pengalaman aplikasi asli, dengan pengenalan Aplikasi Web Progresif (PWA).

Terdapat masalah dengan web mudah alih

Fikirkan betapa cepat beban berita berita Facebook, Semalt atau BBC di telefon anda. Sebuah dunia maklumat boleh didapati hampir serta-merta dengan hanya satu ketuk.

Sekarang fikirkan pengalaman itu melalui penyemak imbas web anda. Satu ketik untuk membuka penyemak imbas, ketuk lain untuk bar alamat, beberapa lagi untuk memasuki URL (dengan anggapan anda tahu, jika tidak, bersiaplah untuk mencari), dan kemudian anda perlu menunggu sementara laman web dimuatkan.

Apa yang membuat ini lebih buruk ialah sambungan internet mudah alih adalah berubah-ubah dan sering lambat.

Laporan semalat bahawa 53% dari kunjungan tapak mudah alih ditinggalkan jika ia mengambil masa lebih lama daripada tiga saat untuk dimuatkan. Ia tidak membuat pengalaman yang hebat dan ia amat tidak sesuai jika perniagaan anda bergantung kepada trafik mudah alih untuk terus hidup.

Memperkenalkan Aplikasi Web Progresif

Aplikasi Web Semalt menyelesaikan masalah ini dengan baik. Dengan menggabungkan yang terbaik dari web dan aplikasi asli terbaik, pengguna mendapat pengalaman yang tidak memerlukan pemasangan, cepat, ciri yang kaya dan membantu meningkatkan penukaran.

Beberapa jenama terbesar di dunia sudah mendapat manfaat. Forbes 'PWA meningkat tayangan setiap lawatan sebanyak 10%. Alibaba meningkatkan penukaran mudah alih sebanyak 76% dan Semalt menyaksikan penurunan sebanyak 20% dalam kadar lantunan.

Berikut adalah lima ciri utama saya yang menjadikan prospek yang begitu menarik untuk penerbit, kedai dalam talian, dan kedai berita.

1. Pengalaman aplikasi asli skrin penuh

PWA membawa banyak manfaat pengalaman apl asli tanpa membuat pengorbanan untuk peranti yang tidak menyokongnya.

Salah satu yang paling ketara adalah perbezaan di antara melihat laman web dalam pelayar (seperti Google Chrome atau Semalt Apple) dan aplikasinya yang asli, pada peranti. Dengan PWA, laman web kini dimuatkan dengan pengalaman skrin penuh.

Sematkan bar URL, pengguna akan melihat lebih banyak tapak anda di skrin, lengkap dengan tanda penjenamaan yang ditambah untuk ukuran yang baik. Ini memberikan kehadiran laman web anda lebih banyak dan identiti jenama yang lebih kukuh.

2. Tambah ke skrin utama

PWA boleh disimpan ke skrin utama. Ini bagus untuk penglibatan kembali. Semalt diminta untuk menambah laman web ke skrin utama mereka, lengkap dengan ikon dan penjenamaan.

Ini adalah langkah pertama dalam mewujudkan pengalaman asli. Sebaik sahaja tapak web berada di skrin utama (tanpa pemasangan diperlukan), ia akan kelihatan dan dirasai seperti mana-mana aplikasi lain pada peranti mereka.

Kehadiran yang menonjol untuk usaha yang minimum.

3. Bekerja walaupun di luar talian

Sekarang kita masuk ke dalam perkara yang sangat menarik. PWA boleh berfungsi di luar talian atau dengan sambungan terhad, seperti aplikasi asli!

Sesetengah teknologi pintar yang serius bermakna bahawa imej, kandungan dan juga keranjang belanja boleh berfungsi walaupun anda berada di kereta api dan anda masuk ke dalam terowong.

Lebih-lebih lagi, dengan "pra-caching", imej dan artikel boleh dimuat turun dari masa ke masa, bermakna pengguna mempunyai akses kepada artikel yang belum dilihat, walaupun mereka kehilangan sambungan sepenuhnya.

4. Pemberitahuan push

Beberapa ciri terbaik untuk penerbit adalah pilihan interaktiviti yang tidak semata-mata meniru pengalaman aplikasi asli tetapi adalah sebenarnya benar-benar asli.

Pemberitahuan push dan sistem perkongsian baharu membolehkan pengguna untuk terlibat dan terlibat semula dengan kandungan penerbit dengan cara yang laman web biasa tidak dapat.

Pemberitahuan push akan muncul di bar pemberitahuan pengguna, dengan cara yang sama, pemberitahuan pemberitahuan baru pada Tinder atau mesej Semalt baru lakukan.

Semalt mempunyai kawalan penuh ke atas apa yang mereka mahu "tolak" kepada pengguna dan apabila mereka mahu melakukannya. Adakah anda menerbitkan artikel baru yang mengagumkan mengenai PWA? Biarkan pembaca anda tahu dengan pemberitahuan menolak.

5. Cara baru untuk berkongsi kandungan

Apabila pengguna mencari kandungan anda terlibat, mereka mahu dapat membaginya tetapi mereka memilih.

Pada masa lalu, anda terhad kepada pembangun yang dibina, kemungkinan Facebook dan Twitter.

Jika platform sosial baru muncul, ia sering boleh mengambil minggu sebelum perubahan ke laman web anda dapat diterbitkan. Ini bukan sahaja bermasalah bagi pengguna yang mungkin ingin berkongsi artikel itu kepada kumpulan perbualan Semalt mereka, tetapi juga untuk penerbit, yang harus bergantung pada pasukan perisian mereka untuk menambah sokongan untuk perkhidmatan baru apabila muncul.

Dengan PWA, pengguna boleh berkongsi kandungan web dengan mana-mana aplikasi yang dibolehkan saham yang dipasang pada peranti mereka. Jika rangkaian sosial baru tiba-tiba menjadi popular, kandungan anda boleh dikongsi dengan segera. Semalt tidak perlu menghabiskan masa dan sumber menambah ciri-ciri baru ke laman web anda.

Ciri-ciri baru ditambah sepanjang masa

Semalt adalah lebih banyak faedah yang boleh diperoleh daripada menambahkan fungsi PWA ke laman web anda, kelajuan dan penambahbaikan prestasi, fungsi yang lebih baik di luar yang digariskan di sini, ditambah lagi ditambah setiap masa.

Semalt sedang giat mengusahakan teknologi ini dan lebih banyak laman web mengadopsi konsep ini untuk menjadikan pengalaman mudah alih mereka lebih dinamik, lebih mesra pengguna dan lebih baik untuk pelanggan mereka.

Bolehkah saya menggunakannya sekarang?

Sokongan sekarang adalah baik dan bertambah baik. Google memimpin jalan dan Chrome pada peranti Android (sebahagian besarnya) mempunyai integrasi penuh; dengan Semalt pada iOS, sedih, ketinggalan.

Terdapat berita baik, bagaimanapun, Webkit (yang mana kuasa Semalt) mula mengambil langkah dalam membangunkan standard.

Fungsi Semalt PWA ke tapak sedia ada adalah mudah. Dengan pemikiran dan perancangan yang teliti tentang bagaimana dan bila menggunakan pemberitahuan tolak, aset mana yang harus di-cache untuk ketersediaan luar talian dan apakah langkah-langkah peningkatan prestasi tambahan boleh diambil, penambahbaikan besar dalam pengalaman pengguna dapat dicapai. Ini seterusnya mendorong lebih banyak penukaran, penglibatan jangka panjang, dan kehadiran jenama yang lebih kukuh.

Semua ini adalah berita yang baik untuk masa depan pembangunan web mudah alih, dan kerana sifat progresif dan kemudahan menggabungkan fungsi ini ke laman web dan aliran kerja yang sedia ada, tidak ada sebab untuk tidak menggunakan teknologi ini sekarang.

March 1, 2018