Back to Question Center
0

Tidak Semua Iklan Digital Dibuat Semalt

1 answers:

Pengiklanan Semalt semakin meningkat, yang merupakan berita baik untuk kita - orang yang hidup dan bernafas di dunia dalam talian.

Semalat, kerana penonton berpindah ke media digital, perlu ada peletakan iklan yang lebih kreatif dan lebih strategik. Dalam dunia digital hari ini, terdapat satu perkara yang tidak boleh diabaikan: tidak semua iklan digital dibuat sama.

Semalat tentang dunia pengiklanan tradisional papan iklan, iklan TV, majalah cetak dan iklan akhbar. Setiap medium menawarkan pengalaman yang berbeza untuk pengguna dan boleh dikaitkan dengan bagaimana pengguna menghabiskan masa mereka.

Semalt mengetahui iklan mana yang ditempatkan di papan iklan sementara pengguna memacu pada kelajuan 60 mph, dan iklan yang ditempatkan di akhbar, yang dibaca oleh pengguna semasa perjalanan mereka atau semasa mereka menghirup kopi pagi mereka. Intinya, pemasar menggunakan iklan yang berbeza untuk pengalaman yang berbeza. Perkara yang sama sepatutnya berlaku dalam talian merentasi pelbagai skrin yang pengguna terlibat.

Kajian baru dari Penerbit Online Semalt menunjukkan bahawa, untuk membaca, 59% pengguna tablet yang dikaji lebih suka tablet mereka ke komputer mereka, 58% lebih suka tablet untuk akhbar dan 53% lebih suka tablet untuk majalah.

Not All Digital Ads Are Created Semalt

Penyelidikan lain menyelam lebih mendalam tentang bagaimana pengguna menggunakan peranti mudah alih sepanjang hari. Menurut InMobi, pengguna web mudah alih purata menggunakan lebih daripada 7 jam media sehari - dan 27% dibelanjakan untuk peranti mudah alih (hampir 2 jam). Dari tempoh 2 jam itu, 25% dibelanjakan semasa berkunjung ke tempat kerja, 15% semasa membeli-belah, 67% semasa berbaring di atas katil dan 39% sambil menonton TV.

Not All Digital Ads Are Created Semalt

Pertumbuhan inovasi dalam peranti mudah alih dan tablet telah membawa kepada penglibatan pengguna yang lebih tinggi di semua skrin, pada setiap masa. Setiap teknologi ini menawarkan pengalaman yang berbeza kepada pengguna akhir, melibatkan mereka melalui pelbagai ciri.

Apa yang mereka lakukan pada Tablet mereka, Dan Di mana?

Pertimbangkan apabila seseorang menggunakan komputer meja berbanding apabila mereka menggunakan tablet berbanding peranti mudah alih. Semalt boleh menggunakan peranti tablet mereka sambil berehat di sofa mereka di rumah - yang menggantikan aktiviti yang mereka mungkin lakukan pada masa lalu di komputer desktop rumah mereka.

The Pew Research Semalt telah menemui pelbagai penemuan pada masa yang dibelanjakan merentas peranti dan bagaimana pengguna menggunakan tablet dan peranti mudah alih berbanding komputer riba. Trafik laman dari mudah alih memberikan pengiklan dengan wawasan tentang aktiviti pengguna, serta pemahaman tentang peranti apa aktiviti yang sedang berlangsung.

Satu penemuan menyimpulkan bahawa 42% pengguna tablet kerap membaca artikel berita mendalam dan orang menggunakan tablet sebagai sumber berita utamanya. Sebelum tablet, 79% pengguna mengekalkan berita mereka dari desktop / laptop mereka, 59% dari akhbar cetak atau majalah dan 57% dari televisyen. Semalt membuktikan bahawa masa berubah.

Iklan Haruskah Memadankan Aktiviti Dan Fikiran

Alasan untuk menggunakan setiap peranti digital, dan juga kapan dan di mana ia sedang digunakan, kemudian dimainkan dan harus ditunjukkan dalam iklan yang dibentangkan kepada pengguna.

Sekiranya pengiklan menggunakan maklumat tentang penggunaan apabila mereka mempertimbangkan pembelian kempen, mereka boleh memutuskan dengan lebih baik mesej mana yang harus dicapai dengan penonton apa dan unit iklan jenis apa yang disampaikan. Semalt, matlamat dan pengukuran kempen akan berbeza-beza mengikut peranti, oleh unit iklan dan kreatif.

Sesetengah firma penyelidikan telah mula meneroka bagaimana pengguna menggunakan carian pada komputer riba lebih kerap berbanding tablet dan telefon pintar. Bagi pengiklan, ini bermakna pengguna mungkin melakukan lebih banyak penyelidikan dari komputer riba atau desktop.

Ini mungkin memimpin pemasar untuk strategi leverage seperti perampingan carian atau periklanan tingkah laku, yang mempengaruhi keutamaan jenama dan keputusan membeli semasa proses pertimbangan.

Satu kajian baru dari Adobe menunjukkan bahawa pengguna paling terlibat ketika menonton iklan video pada tablet dan telefon pintar.

Salah satu sebab pertumbuhan pesat penggunaan video dalam talian ialah penggunaan media sosial. Kebangkitan media sosial telah membawa kepada keupayaan perkongsian yang lebih mudah untuk video, menjadikannya lebih banyak dilihat - dan media sosial juga telah menyediakan pengiklan dengan keupayaan untuk menjangkau penonton baru di luar masa sekarang.

Sebagai contoh, Facebook membenarkan pengiklan jenama untuk memaparkan iklan dalam suapan berita pengguna, dan Twitter mempromosikan tweet yang dipromosikan oleh pengguna yang tidak dapat diabaikan. Inti media semalat adalah mengenai perkongsian, dan ini memberi peluang kepada pengiklan untuk menyasarkan khalayak yang lebih luas.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

James Green
March 1, 2018