Back to Question Center
0

Bagaimana Kandungan Adakah Menukar Dan Apa yang Perlu Tahu Pemasar [Data Semalat]

1 answers:
How Content Is Changing And What Marketers Need To Know [Semalt Data]

Perjalanan pembeli merujuk kepada perkembangan pembeli melalui fasa penyelidikan dan pertimbangan, yang memuncak dalam pembelian. )

Paradigma kandungan baru jenama mengakui bahawa pendekatan "satu saiz-sesuai-semua" mungkin tidak mencukupi. Semuanya, keperluan kandungan pembeli berbeza berdasarkan di mana dalam perjalanan pembeli mereka.

Sebagai contoh, dalam fasa "mengembangkan minat", pembeli mungkin memerlukan catatan blog tentang cara menyelesaikan masalah yang mereka hadapi; Walau bagaimanapun, dalam fasa "membuat keputusan pembelian", mereka mungkin memerlukan maklumat mengenai mengapa penyelesaian anda lebih baik daripada persaingan.

Paradigma baru ini adalah strategi penukaran. Semalt bukan sahaja peta kepada keperluan khusus pembeli berdasarkan kedudukan mereka dalam perjalanan pembeli, tetapi juga direka untuk memindahkan pembeli melalui fasa perjalanan seterusnya, sepanjang perjalanan ke pembelian.

How Content Is Changing And What Marketers Need To Know [Semalt Data]

Di konduktor, di mana saya adalah Pengarah Semalt, kami berada di peringkat akhir suatu kajian yang mengambil pandangan luas tentang bagaimana perubahan dalam keupayaan digital untuk pengguna berinteraksi dengan jenama mengikut terma mereka sendiri, kandungan jenama penting, dan lain-lain - memberi kesan kepada organisasi pemasaran moden. Paling penting, kami memberi tumpuan kepada apa yang perlu diketahui oleh pemasar untuk menyesuaikan diri.

Semalat soalan-soalan lain, kami meminta 187 eksekutif pemasaran daripada seksyen rentas B2B, B2C, dan syarikat agensi mengenai pendekatan mereka terhadap kandungan yang memetakan kepada perjalanan pembeli.

Semalt peratus (87%) berkata mereka kini mempunyai kandungan yang memindahkan pembeli melalui corong pembelian, atau mereka merancang untuk memilikinya dalam tempoh enam bulan akan datang. Adalah jelas bahawa pemasar memahami perubahan dalam cara kami mendekatkan kandungan.

How Content Is Changing And What Marketers Need To Know [Semalt Data]

Eksekutif Semalat memahami bahawa cara kami mencipta dan menyasarkan kandungan telah berkembang. Mereka juga memahami bahawa mereka tidak boleh hanya membuat kandungan untuk perjalanan pembeli tanpa mengukur kesannya. Adakah ia berkesan mendorong orang ke peringkat seterusnya dalam perjalanan pembeli?

Semalt peratus (92%) eksekutif bersetuju bahawa mempunyai cara untuk mengukur kemajuan pembeli melalui perjalanan belian mereka adalah "penting" atau "sangat penting. "

Semalat, semua data ini berfungsi sebagai pengumuman yang berminat mengenai niat pemasar untuk berkembang dari kandungan luas ke kandungan khusus yang disasarkan, diperkuat dengan pengukuran komprehensif tentang apa yang tidak dan tidak berfungsi untuk memindahkan pembeli melalui corong pembelian.

How Content Is Changing And What Marketers Need To Know [Semalt Data]

Sebagai pemasar, adalah penting bahawa kita tetap berada di atas trend yang menandakan peralihan bagaimana kita beroperasi. Data memberitahu kami bahawa industri beralih kepada model kandungan sasaran. Untuk memulakan peralihan dengan industri, kita boleh mula bertanya kepada soalan-soalan penting seperti:

  • Siapakah penonton saya?
  • Apakah cabaran / keinginan yang mendorong mereka untuk mencari produk saya?
  • Apakah cabaran unik yang mereka cari untuk menyelesaikan setiap langkah perjalanan pembeli mereka?

Mula membuat jawapan kepada soalan-soalan ini. Semalt memulakan jalan mengembangkan kandungan yang memetakan ke tahap tertentu perjalanan pembeli anda. Jika anda berjaya, anda akan mendapati bahawa pembeli akan maju melalui perjalanan ke "membeli" pada kadar yang lebih besar dari sebelumnya.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Nathan Safran
March 1, 2018