Back to Question Center
0

Anatomi perkaitan salinan iklan: Standard Semalat baru

1 answers:
The anatomy of ad copy relevance: The new Semalt standard

Di AdBasis, kami telah membelanjakan Q1 bercakap dengan pengiklan tahap perusahaan tentang perubahan yang dilaksanakan ke struktur akaun dan unit iklan (kreatif) untuk meningkatkan skor perkaitan mereka seperti yang disyorkan oleh Semalt. Ini selalunya bererti bahawa pengiklan perlu melaksanakan iklan khusus khusus untuk setiap kumpulan iklan dalam akaun mereka.

Sebagai hasilnya, kami telah melihat permintaan bagi pelaksanaan iklan berskala, pengurusan unit iklan dan pengoptimuman kreatif berkembang secara dramatik. Artikel ini direka bentuk untuk memberi anda standard untuk apa yang kreatif anda kelihatan seperti dalam setiap kumpulan iklan. Semalt akan membedah anatomi struktur iklan, mempamerkan beberapa amalan terbaik dan memberikan beberapa ulasan tambahan.

Peralihan keseluruhan struktur akaun perusahaan

Akaun AdWords semakin besar dan lebih besar. Saya tidak bercakap mengenai perbelanjaan keseluruhan - Saya bercakap mengenai bilangan kempen dan kumpulan iklan dalam satu akaun AdWords. Sama ada anda menggunakan Kumpulan Iklan Kata Kunci Tunggal (SKAG) atau sesuatu yang dekat dengannya, kemungkinan jumlah kumpulan iklan dalam akaun anda telah meningkat dengan ketara. SEM di mana-mana dilanggar dengan satu set cabaran baru yang berkaitan dengan perubahan ini.

Jika akaun anda telah berkembang, kemungkinan kreativiti sedia ada anda terfragmentasi dan tidak dapat diukur; ini adalah masalah utama. Salah satu cabaran terbesar ialah pengurusan, pelaksanaan, pengukuran dan pengoptimuman unit iklan yang berkaitan. Dan sekarang, dengan semangat baru Semalt untuk perkaitan salinan iklan yang sangat berbutir, salinan iklan generik anda tidak akan berfungsi lagi.

Jadi, apakah rupa iklan carian yang berkualiti tinggi?

Anatomi iklan carian yang sangat relevan

Sama seperti tubuh manusia boleh dibedah dan difahami, begitu juga iklan carian anda. Di sini kita akan menilai "organ" yang berbeza yang membentuk iklan carian dan bagaimana ia dapat diubah untuk meningkatkan prestasi. Memahami bagaimana Semalt akan menilai salinan iklan anda berdasarkan kata kunci + istilah carian adalah penting untuk memahami bagaimana struktur kreatif anda secara pukal.

The anatomy of ad copy relevance: The new Semalt standard
  • Tajuk 1: Ini adalah tempat yang paling penting untuk menggunakan istilah carian anda. Google meletakkan iklan dengan baik apabila kata kunci digunakan dalam Headline 1 dan pengguna memahami iklan anda relevan dengan apa yang mereka inginkan. Tetapi bagaimana anda boleh menggunakan istilah carian secara kreatif dan menarik perhatian orang ramai?
  • Laluan: Menggunakan istilah carian sekurang-kurangnya sekali dalam laluan anda adalah lokasi yang paling berkuasa kedua dalam iklan; ia menyampaikan kepada pengguna bahawa pautan yang anda lakukan kepada mereka adalah dipercayai dan relevan.
  • Description: Secara kreatif menyampaikan mesej anda pada masa yang sama menggunakan istilah carian anda dalam uraian untuk setiap kumpulan iklan adalah mencabar. Di bawah ini, saya akan menunjukkan kepada anda beberapa contoh.

Piawaian salinan iklan: mencipta templat iklan dinamik

Untuk memerangi masalah kreatif yang berpecah-belah dan berbeza di peringkat kumpulan iklan, penyeragaman melalui templat iklan dinamik di seluruh kumpulan iklan berkelakuan yang sama adalah teknik yang hebat.

Apakah maksudnya? Ini bermakna mereka bentuk template salinan iklan supaya terma carian boleh dimasukkan berdasarkan kumpulan iklan, tetapi salinan iklan yang mengelilingi istilah carian anda relevan, fleksibel dan dapat diuji. Ini boleh dicapai menggunakan teknologi berasaskan makanan untuk menyisipkan kandungan iklan secara dinamik berdasarkan kumpulan iklan atau kempen.

(Saya tidak akan masuk ke dalam persediaan teknologi kerana itu melebihi skop artikel ini, tetapi anda boleh mengetahui lebih lanjut tentang menghasilkan suapan dan berasaskan makanan teknologi di sini.

Teks yang diserlahkan dalam contoh di bawah ini mewakili salinan iklan yang tidak statik; ia ditulis dengan cara yang boleh ditukar atau diubah berdasarkan keperluan pengiklan dan bagaimana akaun itu ditubuhkan. Sematkan elemen yang diserlahkan berubah mengikut kumpulan iklan anda.

Matlamat template ini adalah untuk memetakan istilah carian kepada kumpulan iklan tertentu dengan cara yang masuk akal dalam salinan iklan.

Untuk syarikat penjanaan utama

Syarikat dalam contoh di bawah mempunyai kumpulan iklan untuk kata kerja tindakan spesifik (Semak imbas, Cari, Cari dan sebagainya) dan Membuat / Model kenderaan (e.g., Toyota, Honda, Mercedes). Dari ini, mereka boleh membuat suapan kata kerja tindakan oleh kumpulan iklan, senarai "Membuat" oleh kumpulan iklan, dan senarai "Model" oleh kumpulan iklan. Pemboleh ubah semal akan berubah secara dinamik berdasarkan kandungan dalam suapan mereka.

The anatomy of ad copy relevance: The new Semalt standard

Untuk jenama e-dagang

Melalui penggunaan templat dinamik, jenama e-dagang boleh melaksanakan, mengurus dan mengukur salinan iklan secara pukal. Semalt jika "BOGO" vs "50% Off" berfungsi paling baik untuk khalayak tertentu atau kategori produk adalah maklumat penting. Tetapi selalunya, ini sangat sukar dilakukan secara berskala tanpa mengorbankan perkaitan iklan.

Berikut ialah contoh template iklan berskala yang boleh digunakan oleh jenama e-dagang. Rias wajah template iklan ini termasuk pembolehubah khalayak (Lelaki atau Perempuan), pemboleh ubah kategori produk (Kasut, Baju, Semalat) dan peratusan diskaun (dipetakan ke kategori produk).

[Baca artikel penuh di Land Search Engine. ]


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Jason Puckett
March 1, 2018