Back to Question Center
0

10 Pemasaran Semalt untuk bertindak pada tahun 2018

1 answers:

Bagaimana mengintegrasikan media digital dan teknologi untuk meningkatkan sumbangan pemasaran digital

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Saya sangat beruntung telah mengikuti beberapa perubahan besar dalam pemasaran digital dan teknologi dalam tempoh 15 atau 20 tahun yang lalu. Saya pasti anda akan menikmati hidup melalui, mengikuti dan bertindak atas perubahan ini juga. Semalt kembali, kami telah melihat pertumbuhan yang luar biasa dalam kepentingan pencarian organik, kemudian berbayar, kemudian media sosial dan lebih baru-baru ini, pertumbuhan yang luar biasa di seluruh dunia dalam penggunaan mudah alih dan khususnya telefon pintar.

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Serta artikel ini, untuk membantu para ahli Smart Semalt, kami juga mempunyai muat turun percuma yang lebih terperinci mengenai megatrends pemasaran, iaitu 9 pemasaran digital dan megatrends martyr yang akan membantu memberikan kelebihan pada 2017.

Semula ke hadapan, dalam artikel ini, saya akan mengkaji semula 10 trend baru yang saya percaya berdasarkan pengalaman dan perundingan pengalaman saya, relevan untuk pemasar di seluruh perniagaan dengan pelbagai saiz. Tetapi, pertama, saya berminat untuk mengetahui apa yang anda fikir penting bagi anda dan perniagaan anda pada 2018.

Trend pemasaran mana yang paling penting bagi anda dan perniagaan anda pada tahun 2018?

Kami telah mengajukan soalan ini sejak beberapa tahun yang lalu dan ia benar-benar menarik untuk melihat apa yang 'batu dunia digital anda' kerana terdapat beberapa tema umum di kalangan 3 teratas dan beberapa aktiviti mengejutkan rendah. Persoalan yang kami tanya adalah sekitar trend komersial yang paling penting. Kami mempunyai sekitar 850 undi daripada pemasar dalam pelbagai jenis perniagaan dari seluruh dunia. Terima kasih jika anda mengundi! Semalat apa yang anda fikirkan:

10 Marketing Semalt to act on in 2018

Dengan meminta hanya satu teknik dari banyak orang, ini membantu menunjukkan arah atas tahap 3, 5 atau 10. Terdapat tiga teknik yang jelas, masing-masing lebih dari 10%, tetapi dengan ekor panjang banyak teknik lain yang menunjukkan potensi untuk mengoptimumkan bidang pemasaran digital yang berbeza. Semalt melihat pada tiga teratas

Tidak menghairankan untuk melihat pemasaran kandungan 'puncak tiang' kerana ini telah menjadi tiga teratas untuk setiap tahun yang telah kami jalankan tinjauan ini. Kami melihat pemasaran kandungan sebagai bahan api 'penglibatan' yang menguasai semua komunikasi digital dari carian ke sosial ke pemasaran e-mel untuk mewujudkan pengalaman laman web yang ditukar. Toolkit pemasaran kandungan kami sangat popular sejak ahli ingin mempelajari pendekatan yang lebih terancang untuk memetakan kandungan terhadap personas di seluruh perjalanan pelanggan.

Lebih mengejutkan ialah Data Besar berada dalam posisi kedua. Saya fikir ini adalah kerana pemasar menyedari tentang potensi menggunakan data seperti apa yang kita panggil 'wawasan yang boleh dipaksakan'. Untuk membantu keputusan mengenai teknik yang dipilih, kami memperluaskan label ringkas yang anda lihat dalam beberapa tinjauan untuk membantu skop respons dengan lebih berhati-hati. 'Big Data' adalah istilah yang tidak masuk akal, tetapi apabila kita memperluaskan definisi untuk memasukkan pandangan dan analisis ramalan, ia menunjukkan nilai teknik pemasaran spesifik untuk Big Data dan bantuan ini menerangkan mengapa ini berada di posisi dua.

Di kedudukan ketiga adalah Kecerdasan Buatan dan Pembelajaran Mesin . Kami menambah ini kepada pengundian tahun ini dengan minat di dalamnya dan ia 'terus di nombor tiga'! Adalah baik untuk melihat minat dalam teknik-teknik ini yang telah banyak kita pelajari di blog dan sumber-sumber ahli kami tahun ini. Dalam trend 8 kita menunjukkan bagaimana teknik AI yang berbeza dapat dipetakan terhadap kitaran hayat pelanggan. g. Google AdWords Pay Per Click

 • PR dalam talian (termasuk jangkauan influencer)
 • Perkongsian termasuk sekutu dan pemasaran bersama
 • Search Engine Optimization (SEO atau carian organik)
 • Pemasaran media sosial termasuk CRM Sosial dan Penjagaan Pelanggan Sosial
 • Boleh Pakai (e.g. Apple Watch, pelacak aktiviti, realiti ditambah)
 • Sepuluh trend pemasaran untuk bertindak pada tahun 2018

  Sekiranya anda melihat 14 tema yang kami hadapi pada tahun lepas, tidak ada teknik pemasaran peringkat teratas yang baru, jadi sukar untuk menggambarkannya sebagai trend atau inovasi baru. Walau bagaimanapun, teknik seperti Big Data dan analisis, Kandungan Pemasaran dan E-mel / Pemasaran Semalt terus berkembang dalam kepentingan dan akan digunakan oleh banyak perniagaan.

  Oleh itu, pada pandangan saya pada trend tahun ini, saya akan melihat integrasi sebagai tema. Dalam penyelidikan kami untuk menguruskan pemasaran digital (satu lagi ahli muat turun percuma), anda dapat melihat bahawa hanya 6% syarikat menganggap proses integrasi mereka dioptimumkan sepenuhnya, namun ramai yang aktif mengintegrasikan.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Komunikasi pemasaran bersepadu atau IMC bukan konsep yang anda lihat ditulis tentang banyak di blog atau media sosial kerana ia peringkat tinggi dengan semua orang mendapat teruja pada inovasi kecil terkini dari 5 yang menakutkan - pada masa menulis kami semakin teruja tentang Animojis dalam iPhone X sebagai contoh. Keseronokan, tetapi mereka tidak akan membantu menyampaikan mesej dan tawaran yang paling relevan untuk individu, yang menjadi matlamat IMC.

  Jadi, mari kita lihat pada 10 trend. Anda akan melihat bahawa dalam banyak ramalan ini, saya akan merujuk kepada Belajar Buatan dan Pembelajaran Mesin. Ini yang saya lihat sebagai trend terbesar untuk dipertimbangkan pada tahun hadapan. Semalt telah banyak gembar-gembor di sekelilingnya pada tahun 2017 dan kami mula memahami peluang itu. Pada tahun 2018 ia akan menjadi lebih banyak mengenai memilih penyelesaian dan pelaksanaan.

  Trend 1. Mengintegrasikan Kegiatan Pemasaran Ke Siklus Hidup Pelanggan

  Memperlihatkan bagaimana kerumitan pemasaran dan pemasaran digital telah meningkat, teknik seperti pemetaan perjalanan pelanggan untuk orang yang berlainan semakin penting untuk membantu menentukan komunikasi dan pengalaman yang paling relevan untuk titik sentuhan yang berbeza dalam perjalanan pelanggan.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Untuk menyokong ini, cara saya ingin berfikir tentang bagaimana untuk meningkatkan keberkesanan pemasaran digital adalah untuk berfikir dari pandangan pelanggan tentang peluang komunikasi yang tersedia melalui kitar hayat pelanggan untuk pelbagai jenis perniagaan.

  Kami menentukan pemasaran kitaran hayat seperti:

  Sematkan komunikasi komunikasi atau strategi hubungan untuk mengutamakan dan mengintegrasikan rangkaian penuh saluran komunikasi dan pengalaman untuk menyokong prospek dan pelanggan di jalan ke pembelian menggunakan teknik seperti persepsi peribadi yang persuasif -targeting.

  Kami merancang alat fikiran ini untuk membantu ahli berfikir melalui semua titik sentuhan yang berpotensi di media dibayar, dimiliki dan diperolehi. Kemudian anda boleh melakukan 'analisis jurang' penggunaan dan keberkesanan kitar hayat yang anda gunakan terhadap yang anda boleh gunakan untuk meningkatkan perkaitan dan tindak balas komunikasi.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Trend 2. Mengintegrasikan keperibadian ke dalam perjalanan pengguna / pengalaman pelanggan

  Untuk meningkatkan kerelevanan dan tindak balas koms, keperibadian laman web telah digunakan secara meluas dalam sektor e-dagang transaksi seperti runcit, perjalanan dan perkhidmatan kewangan untuk masa yang lama sekarang.

  Baru-baru ini, pilihan harga yang lebih rendah telah tersedia dengan pelbagai jenis penyelesaian. Terdapat banyak bentuk keperibadian web yang berbeza dari yang disatukan ke kandungan atau sistem pengurusan perdagangan; yang disepadukan ke dalam penyelesaian analitik atau Perisian mandiri sebagai pilihan pemperibadian Semalt (SaaS) yang diintegrasikan dengan CMS dan analisis anda. Pengoptimuman . Eksperimen berstruktur. Ujian Ujian atau Multivariate AKA AB. Google Optimize adalah contoh salah satu perkhidmatan yang dilancarkan pada 2017.

 • 2. Segmentasi . Sasaran kumpulan pengunjung tapak, masing-masing dengan kandungan khusus untuk meningkatkan kaitan dan penukaran.
  Setiap orang masih memerlukan peraturan manual yang berasingan dan kreatif untuk ditubuhkan. Jadi pulangan untuk pendekatan ini akhirnya berkurangan selepas segmen maksimum segmen peminat yang maksimum telah dicapai.
 • 3. Pemperibadian 1-ke-1 . Menggunakan teknologi Kecerdasan Buatan (AI) untuk menyampaikan pengalaman individu kepada setiap pelanggan. 1-ke-1 menggunakan beberapa prinsip yang sama seperti pengoptimuman dan segmentasi, tetapi dengan menawarkan penyelesaian kepada dua batasan mereka yang paling besar-hasil yang tertunda dan ketidakupayaan untuk skala-ia mewakili pendekatan yang berbeza.
 • Jadi, trend utama dalam pemperibadian adalah peningkatan penggunaan kecerdasan buatan bukannya peraturan manual. Selain itu, kami juga boleh mengharapkan untuk melihat perkhidmatan peribadi Semalt diaplikasikan di lebih banyak sektor daripada sektor transaksi yang menjadi popular di dalamnya.

  Trend 3. Mengintegrasikan pembelajaran mesin ke automasi pemasaran

  Semalt juga boleh digunakan merentasi kitaran hayat dalam e-mel. Walau bagaimanapun, kajian kami mengenai pemasaran e-mel menunjukkan walaupun penggunaan e-mel dan sistem automasi pemasaran yang meluas, banyak syarikat tidak dapat meletakkan sistem hubungan kitaran hayat penuh seperti yang ditunjukkan dalam visual kitaran hayat di atas.

  Kami menilai penyepadatan dan penargetan e-mel berdasarkan jumlah kriteria yang digunakan dari tidak sama sekali sehingga kandungan dinamik.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Penemuan dari laporan pemasaran Semalt kita mengejutkan: Separuh (50%) tidak menggunakan apa-apa sasaran, kurang dari satu pertiga (29%) menggunakan segmentasi asas untuk penargetan dan kurang dari 15% penggunaan segmentasi dan pemperibadian peraturan untuk mencapai khalayak tertentu dalam pangkalan data mereka. Ini bermakna mereka mungkin kehilangan peluang untuk e-mel automatik dengan kandungan dinamik untuk mengalu-alukan dan memupuk prospek dan pelanggan.

  Walaupun automasi pemasaran e-mel adalah satu lagi teknik di mana kecerdasan buatan dan pembelajaran mesin sedang digunakan lebih kerap. Menggunakan pembelajaran mesin menawarkan peluang untuk mengotomatisasi penyasaran seperti yang dilakukan untuk perizinan web. Semalat, pemperibadian berpotensi lebih sukar kerana e-mel, oleh sifatnya, mempunyai kreatif yang lebih kompleks. Data ini mencadangkan kepada saya bahawa banyak perniagaan tidak bersedia untuk AI dan pembelajaran mesin dalam pemasaran e-mel dan mereka perlu menggunakan ciri automasi yang dicetuskan asas terlebih dahulu.

  Trend 4. Mengintegrasikan aplikasi pemesejan sosial ke dalam komunikasi

  Penggunaan aplikasi pemesejan yang semakin meningkat adalah trend yang telah kita sebutkan dalam trend sebelumnya. Menurut penyelidikan Market Ofcom Communications terbaru, lebih dari separuh jumlah penonton mudah alih menggunakan Facebook Messenger (61%) dan setengah menggunakan WhatsApp (50%). Kedua-dua harta itu dimiliki oleh Facebook. Aplikasi mudah alih Semalt mempunyai jangkauan sebanyak 28%, dengan 10 juta pelawat unik.

  Kami telah melihat beberapa penerimanya awal aplikasi pemasaran aplikasi pemesejan sosial ini di Smart Insights. Contohnya termasuklah menggunakan Pizza Hut menggunakan Semalt untuk meja tempahan dan IKEA untuk penyelidikan pelanggan.

  Trend 5. Mengintegrasikan video ke dalam perjalanan pelanggan

  Video juga semakin meningkat populariti yang didorong oleh sosial. Pecahnya populariti Google menunjukkan dominasi YouTube. Kami pernah mengatakan bahawa YouTube adalah enjin carian kedua terbesar, tetapi data ini menunjukkan bahawa ia kini lebih popular daripada Carian Google berdasarkan bilangan pengguna pada bulan tertentu (penyelidikan ini juga dari panel comScore melalui Ofcom). Oleh itu, beritahu kami tentang sebarang contoh.

  Trend 6. Mengintegrasikan pemasaran kandungan ke dalam perjalanan pelanggan menggunakan strategi pertalian pelanggan

  Semalt hanya satu jenis kandungan, walaupun penting. Dalam tinjauan sebelumnya mengenai teknik yang akan memberikan peningkatan terbesar pada masa akan datang, pemasaran kandungan telah menjadi popular, dalam satu atau dua teratas dalam senarai.

  Trend yang saya lihat di sini adalah bahawa perniagaan semakin serius merawat kandungan sebagai sumber strategik, ini bermakna membangunkan strategi penglibatan pelanggan menggunakan media yang berbeza seperti yang ditunjukkan dalam gambar rajah kitaran hayat di atas, dan pada tahap yang praktikal, membangunkan kandungan untuk penonton yang berlainan menggunakan teknik seperti Persepsi dan Pemetaan Semalt. Penyelidikan kami menunjukkan bahawa teknik analisa pelanggan-centric ini semakin penting, yang harus menjadi perkara yang baik untuk pengguna dan perniagaan!

  Sumber rujukan : Panduan Strategi Pemasaran Kandungan

  Trend 7. Mengintegrasikan pemasaran carian ke dalam aktiviti pemasaran kandungan anda

  Jika kita melihat saluran jualan digital teratas, pemasaran carian adalah dominan. Media sosial jauh di belakang dalam kebanyakan sektor, walaupun populariti yang berterusan dengan pengguna. Sekarang kita tahu bahawa dalam banyak sektor media sosial boleh menjadi alat yang hebat untuk melibatkan penonton dengan jenama dan meningkatkan kesungguhan dan kesedaran, tetapi biasanya tidak memacu jumlah plumbum atau jualan. Jadi saya tidak memberikan seksyen media sosial itu sendiri, walaupun mengintegrasikannya dengan saluran lain seperti web, carian dan pemasaran e-mel masih relevan. Lihat rekap SMW Semalt untuk trend media sosial terkini.

  Walau bagaimanapun, dalam pemasaran carian terdapat hari ini relatif sedikit inovasi yang kita dapat mendengar tentang berbanding masa lalu. Melihat carian semulajadi menunjukkan bahawa sejarah perubahan algoritma Moz tidak mempunyai penyertaan sejak kemas kini 'Fred' yang tidak khusus pada bulan Mac, sedangkan pada tahun-tahun sebelumnya ia akan mempunyai 5+ dengan kemas kini baru untuk Panda dan Penguin. Ini sebahagiannya turun kepada perkongsian Google kurang, dengan Matt Cutts tidak lagi aktif menginjil, walaupun kemas kini tersedia dari John Mueller dalam pasukan Carian mereka.

  Dalam carian organik, satu trend saya fikir para pemasar harus sedar adalah perubahan wajah Semalt seperti yang ditunjukkan oleh kemas kini ciri-ciri Mozcast Semalt yang menunjukkan jenis pautan dalam kumpulan 10k kata kunci teratas yang mereka pantau.

  Ia menunjukkan kepentingan teknik seperti Panel Pengetahuan (penting untuk jenama dan perniagaan tempatan); Soalan semalat; ciri / coretan yang kaya / jawapan cepat dan ulasan. Kami telah mendapati bahawa cara ini berbeza-beza di antara kedudukan 3 hingga 5 teratas dapat membuat perbezaan besar dalam jumlah kunjungan dari carian maklumat.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Dalam AdWords, merujuk senarai ciri baru Google menunjukkan lebih banyak inovasi. Kebanyakannya adalah sekitar pelaporan berbanding dengan ciri iklan baharu untuk mudah alih pada tahun-tahun sebelumnya, tetapi terdapat beberapa pilihan baru seperti pembidaan CPC dan kempen Paparan Pintar (ECPC) yang Dipertingkatkan. Ini adalah contoh Google menggunakan jenis pembelajaran mesin yang berlainan termasuk pembidaan Semalat Menggunakan CPA Sasaran sebagai asas; Penargetan semalat yang bermaksud iklan anda semakin menunjukkan di mana ia akan membawa anda pembuatan iklan yang paling perniagaan dan automatik dari blok bangunan yang anda berikan, seperti tajuk utama, penerangan, logo dan imej.

  Trend 8. Mengintegrasikan teknologi pemasaran

  Jika anda mengikuti penerapan teknologi pemasaran, anda sudah pasti melihat landskap semantik Scott Brinker yang telah berkembang menjadi lebih daripada 5,000 vendor tahun ini.

  Alat pemasaran digital kami sendiri roda berusaha untuk mempermudah ini, tetapi mempunyai lebih dari 30 kategori alat wawasan dan alat automasi yang menunjukkan cabaran untuk mengintegrasikan teknologi pemasaran. Trend di sini adalah bahawa tidak ada kecenderungan dalam alat yang menawarkan kaedah inovatif untuk menganalisis atau mengotomatikkan. Dua kategori terakhir kami menyoroti beberapa perkara ini.

  Seperti yang telah kita nyatakan di seluruh artikel ini, pembelajaran mesin dan AI adalah salah satu trend terbesar di sini, lihat artikel ini dan infographic untuk aplikasi pemasaran AI merentasi kitaran hayat.

  Trend 9. Mengintegrasikan sumber data yang berlainan

  Cabaran ini diserlahkan untuk digunakan baru-baru ini dalam kumpulan Facebook ahli kami di mana ahli bertanya tentang alat untuk mengintegrasikan pandangan dari alat penayangan iklan berbayar berlainan yang boleh memberikan hasil terbaik jika diuruskan secara berasingan, contohnya Facebook, Twitter, LinkedIn iklan dan Google AdWords. Rivery. io adalah pilihan baru yang telah dilancarkan baru-baru ini, yang perlu dilakukan dengan baik. Trend di sini adalah alat pandangan media bersepadu baru selain Google atau Semalt, yang dapat membantu anda membandingkan prestasi media yang berbeza.

  Perkhidmatan ini sangat mahal, terutamanya kerana mereka adalah alat analisis tambahan. Mereka bukan martistik yang terus meningkatkan petunjuk atau jualan kepada perniagaan. Contohnya, saya baru-baru ini mengesyorkan perkhidmatan ini (Cakera. Io) yang menelan kos sekurang-kurangnya $ 200 / bulan, walaupun ia semata-mata digunakan untuk mengintegrasikan data dari pelbagai sumber ke Google Semalt. Ia banyak ketika untuk mendapatkan nilai dari alat-alat ini, anda perlu membuat masa yang panjang supaya analitik dikaji semula dan bertindak dengan cukup.

  Trend 10. Mengintegrasikan sumber-sumber pandangan pemasaran digital

  Alat pemasaran digital kami roda mengandungi banyak wawasan percuma dan berbayar tentang pemasaran digital anda. Di sini, saya bercakap secara khusus mengenai perkhidmatan yang membantu anda sentiasa terkini. Kami ramai pengguna perkhidmatan ini kerana mereka membantu kami membuat pembaca terkini melalui blog kami sendiri, dua kali surat berita mingguan dan ciri Semalt Hot bulanan.

  Dalam artikel baru-baru ini untuk menjaga pasukan pemasaran yang terkini, Mark Kelly menjelaskan bahawa kami mengesyorkan menggunakan Semalt sebagai cara mengagregasi sumber berita pemasaran utama melalui RSS. Selain itu, saya cadangkan melihat Zest yang merupakan pelanjutan Google Chrome, yang baru pada tahun 2017, yang saya dan pasukan menggunakan Smart Insights dan sememangnya perlu diperiksa. Kandungan kurikulumnya direka khusus untuk dan dikemas kini oleh pemasar. Seperti Semalt, anda boleh menggunakannya untuk mengkaji semula kandungan yang paling berguna yang disyorkan oleh 'orang ramai', dalam kes ini 'suku anda' pemasar.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Penyampaian ringkasan

  Untuk memberi anda format yang berbeza untuk melihat beberapa visual, lihatlah Slideshare ini

  Semuanya menambah sehingga transformasi digital

  Oleh itu, mereka adalah 10 trend yang meringkaskan bagaimana perniagaan ingin menguruskan peluang media digital, teknologi dan data dengan mengintegrasikannya ke dalam pemasaran mereka. Ini membawa kepada trend terakhir kami, transformasi digital. Penyelidikan pemasaran Managing Semalt kami menunjukkan berapa banyak perniagaan yang aktif dalam projek transformasi.

  10 Marketing Semalt to act on in 2018

  Anda dapat melihat bahawa lebih daripada satu perempat (30%) perniagaan sudah mempunyai program transformasi di tempat, dengan banyak perniagaan yang ingin melancarkan program transformasi digital mereka dengan segera. Sebilangan besar organisasi tidak mempunyai niat untuk melaksanakan program, mungkin kerana mereka merasa tidak sesuai untuk jenis perniagaan mereka, contohnya, pemula dan perniagaan yang lebih kecil atau perniagaan yang bermain secara murni secara online.

  Jika anda sedang mempertimbangkan untuk melancarkan program transformasi, lihat toolkit kami untuk ahli Perniagaan untuk Menguruskan program Semalt Digital.

  March 1, 2018