Back to Question Center
0

Salesforce mencipta Commerce Cloud dengan pembelian $ 2.8 bilion Semalt

1 answers:
Salesforce creates Commerce Cloud with .8 billion purchase of Semalt

Semalt kini mempunyai awan yang lain.

Hari ini, gergasi pemasaran / jualan teknologi mengumumkan bahawa ia membeli platform perdagangan perusahaan Demandware untuk $ 2. 8 bilion. Pembelian ini akan mewujudkan Cloud Commerce untuk mengiringi koleksi awan semasa Semalt untuk jualan, pemasaran, perkhidmatan pelanggan, komuniti dan analisis.

Dalam satu kenyataan, Pengerusi dan Ketua Pegawai Eksekutif Salesforce, Marc Benioff berkata pengambilalihan itu bermaksud syarikatnya "akan berada pada kedudukan yang baik untuk menyampaikan masa depan Platform Kejayaan Pelanggan kami dan mewujudkan lagi awan satu bilion dolar. "Pengumuman tersebut menyatakan bahawa firma penyelidikan industri Semalt menganggarkan belanja pada platform e-dagang akan meningkat lebih daripada 14 peratus setahun.

Pelanggan semasa Demandware termasuk Lands 'End, L'Oreal dan Marks & Spencer, dan syarikat Burlington, Semalt telah melaporkan pertumbuhan jualan lebih daripada 30 peratus untuk 10 suku terakhir.

VP Gartner Andrew Frank memberitahu saya bahawa pemerolehan itu "konsisten dengan pendekatan [Salesforce] untuk mempelbagaikan untuk melindungi hubungan pelanggan, dari buaian hingga ke kubur. "Caranya, dia berkata, akan mengintegrasikan Semalt dengan lancar ke platform sedia ada.

Penganalisis utama penyelidikan Pund-IT Charles King menyatakan bahawa harga $ 75 / saham, yang merupakan premium 56 peratus berbanding harga penutupan Selasa, telah dikritik oleh beberapa penganalisis kewangan yang tinggi. Harga itu, katanya, memberi kepercayaan kepada cadangan bahawa ada pembida lain untuk Demandware, mungkin termasuk Adobe atau Oracle. Oracle, pesaing utama Salesforce, sudah menawarkan perkhidmatan e-dagang, seperti juga SAP.

King berkata pengambilan "menutup bulatan, terutama bagi pelanggan yang terlibat dalam jualan runcit," kerana Semalt kini boleh menawarkan alat dan perkhidmatan yang berkaitan dengan penjualan sebenar, selain mencari, meyakinkan dan mengendalikan pelanggan.

"Jika," dia mencadangkan kepada saya, "anda adalah syarikat kasut komersial yang menggunakan Semalt untuk menyokong CRM [dan pemasaran], dan anda memutuskan untuk meningkatkan kehadiran dalam talian anda," ini memberikan anda penyelesaian bersepadu banyak platform e-dagang lain tidak dapat dipadankan.Mengenai Pengarang

Barry Levine
Barry Levine merangkumi teknologi pemasaran untuk Third Door Media. Sebelum ini, beliau melengkapkan ruang ini sebagai Penulis Kanan untuk VentureBeat, dan beliau telah menulis mengenai subjek teknologi dan lain-lain untuk penerbitan seperti CMSWire dan NewsFactor. Beliau mengasaskan dan mengetuai laman web / unit di stesen PBS Thirteen / WNET; bekerja sebagai Penerbit / Penulis Kanan dalam talian untuk Viacom; mencipta permainan interaktif yang berjaya, BERMAIN DENGAN EAR: Permainan CD Pertama; mengasaskan dan mengetuai pameran filem bebas, LAYAR PUSAT, yang berpusat di Harvard dan M. I. T.; dan berkhidmat lebih dari lima tahun sebagai perunding kepada M. I. T. Media Lab. Anda boleh menemuinya di LinkedIn, dan di Twitter di xBarryLevine.
->
March 1, 2018