Back to Question Center
0

Mix It Up: 75 Idea Kandungan Untuk Menjaga Pelawat Semalt

1 answers:
Mix It Up: 75 Content Ideas To Keep Visitors Semalt

Tanpa mengira sama ada anda bersetuju dengan sentimen, kandungan tidak dapat dinafikan sebagai bahagian penting dari mana-mana kempen pemasaran Web yang bulat. Anda tidak boleh berjaya dalam pemasaran dalam talian tanpa kandungan. Tempoh.

Tetapi apabila kita mendengar "kandungan," kita kebanyakannya memikirkan teks (e.g., Sebuah blog post). Kandungan teks sahaja hebat, tetapi ia tidak selalu membuat kandungan yang paling menarik (atau dikongsi). Semalt adalah banyak jenis kandungan yang boleh anda hasilkan dalam format teks dan bukan teks (atau gabungannya) yang akan membantu anda meningkatkan pembaca dan penglibatan anda.

Jawatan ini akan menggariskan lima format kandungan asas dan 75 idea kandungan yang akan sesuai dengan satu atau lebih daripada format tersebut. Setiap idea kandungan yang dibentangkan di bawah menggunakan kod yang sepadan dengan format kandungan. Ini, bersama dengan Perancang Kandungan Mix It Up dan infographic di bawah, akan membantu anda menghasilkan pelbagai jenis kandungan dalam pelbagai cara.

Satu nota akhir sebelum kami dapat: Anda boleh menghasilkan semula kandungan sama dalam format berbilang untuk diedarkan melalui saluran yang berbeza. Sebagai contoh, jawatan ini mengandungi teks, imej dan alat (spreadsheet). Kedua-dua alat dan senarai semak grafik pada akhirnya boleh diterbitkan secara berasingan dari pos ini melalui aliran kandungan lain, memberikan kandungan ini lebih senang untuk mendapatkan wang dan meningkatkan peluang untuk mencapai khalayak yang lebih besar.

Lima Format Kandungan

Semalt adalah lima format asas yang boleh anda gunakan untuk mencipta dan / atau mempersembahkan kandungan anda.

 1. Ditulis (w): Mana-mana kandungan bertulis, seperti catatan blog, tweet, buku, ebook atau kandungan halaman Web. Ini biasanya merupakan jenis kandungan yang paling mudah untuk dihasilkan, kerana yang diperlukan adalah keyboard, beberapa kemahiran menaip dan kekuatan otak untuk menterjemahkan pengetahuan anda ke halaman ". "
 2. Video (v): Boleh dikatakan jenis kandungan yang paling sukar untuk menghasilkan (atau sekurang-kurangnya, untuk menghasilkan dengan apa-apa jenis kualiti). Bagaimanapun, dengan kebangkitan video berkualiti amatur yang telah mendapat daya tarikan yang baik di Web, bar untuk video adalah agak rendah.
 3. Audio (a): Dapatkan mikrofon dan beberapa perisian rakaman digital, dan anda mempunyai apa yang diperlukan untuk menghasilkan kandungan audio yang boleh diedarkan beberapa cara yang berbeza. Podcast membuat kemunculan semula, atau anda juga boleh melakukan penstriman langsung jika anda suka.
 4. Imej (i): Dengan sedikit kemahiran Photoshop, anda boleh dengan mudah membuat beberapa imej yang layak untuk dikongsi. Heck, anda tidak perlu Photoshop lagi. Imej hebat boleh dibuat dengan PowerPoint atau dengan alat internet percuma seperti PicMonkey atau Canva. Walau bagaimanapun, sebaik sahaja anda masuk ke dalam perkara yang kompleks seperti maklumat grafik dan bentuk penjelasan visual yang lain, penciptaan imej menjadi semakin sukar dan / atau memakan masa. Tetapi orang benar-benar suka maklumat grafik.
 5. Alat (t): Jenis kandungan ini biasanya memerlukan kepakaran pengaturcaraan tertentu, bergantung kepada jenis alat yang anda perlukan. Tetapi berita baiknya, anda biasanya boleh mencari pengaturcara murah dalam talian untuk melakukan apa saja.

75 Idea Kandungan Untuk Menggabungkan Kempen Pemasaran Web Anda

 1. Analogi - w, a - Cari cara untuk menjelaskan sesuatu yang orang mengalami kesulitan memahami dengan memasukkannya ke dalam konteks yang lebih relatable.
 2. Animated GIFs - i - Walaupun animasi yang paling asas boleh menjadi bahagian yang menyeronokkan. Buat sesuatu yang membuat titik atau hanya membuat orang tersenyum.
 3. Jawapan Soalan - w, v, a, i - Menjawab soalan adalah satu cara yang pasti untuk membuat kandungan pembaca anda akan berminat. Mereka tidak akan bertanya sama ada mereka tidak peduli. Sama ada anda menulis bios pasukan atau bios orang penting dalam industri anda, ini adalah cara terbaik untuk berhubung dengan minat pembaca.
 4. Ulasan Buku - w, v, a - Anda boleh membina cukup kuat tanpa melakukan apa-apa tetapi menulis ulasan buku. Ini adalah cara untuk menyambung diri anda dengan pihak berkuasa lain semasa menjadi satu dengan hak anda sendiri.
 5. Kartun - i - Anda tidak semestinya perlu menjadi artis induk untuk membuat komik - hanya mempunyai idea yang bagus dengan punchline yang hebat. (Dan sekurang-kurangnya satu sedikit kemahiran lukisan .)
 6. Kajian Kes - w - Kajian kes adalah cara yang baik untuk menunjukkan bukti konsep atau idea. Umumnya, ini ditulis tetapi mempunyai dos visual yang sihat, biasanya dalam bentuk carta dan graf, tetapi sudah tentu tidak terhad kepada itu.
 7. Senarai semak - w, i - Siapa yang tidak suka senarai semak? Ini bagus untuk berjalan seseorang melalui proses langkah demi langkah, jadi mereka tahu apa yang perlu dilakukan.
 8. Berita Syarikat - w, v, a - Berita bukan kandungan yang paling menarik, tetapi ia boleh menjadi sangat berharga, terutamanya kepada penonton yang ingin kekal up- tarikh dengan syarikat anda.
 9. Peraduan - w, v, a, i, t - Siapa yang tidak suka pertandingan yang baik? Walaupun arahan untuk pertandingan biasanya ditulis dalam format bertulis, pertandingan itu sendiri boleh menghasilkan kandungan dalam mana-mana dan semua format (contohnya, bertanding untuk alat terbaik, video terbaik).
 10. Contrarian - w, v, a - Adakah seluruh dunia terkunci dengan satu pandangan tertentu? Mungkin anda perlu mengatasinya dari pihak yang bertentangan.
 11. Nilai Teras - w, v, a, i - Adakah nilai teras anda penting kepada syarikat anda? Kemungkinan mereka akan menjadi penting kepada pelawat mencari alasan untuk mempercayai anda.
 12. Penggunaan Produk Kreatif - w, v, a, i, t - Menulis atau bertanding cara kreatif untuk menggunakan produk (atau sesiapa pun) anda boleh menjadi banyak keseronokan dan menghasilkan beberapa kandungan dan idea yang hebat.
 13. Curation - w, v, a, i, t - Mengutuk kandungan dari sumber lain adalah cara yang baik untuk menerbitkan kandungan yang hebat dengan usaha yang minimum. Hanya cari sesuatu yang dihasilkan oleh orang lain yang patut ditonjolkan. Walaupun kebanyakan kurator berpegang pada kandungan bertulis, anda boleh mengkaji kandungan dalam semua format yang berbeza.
 14. Ebook - w - Mengubah kepakaran anda menjadi ebook ringkas. Satu siri jawatan blog atau cara cermat yang mendalam sering menjadi calon utama untuk kandungan dalam format ini.
 15. Pendidikan - w, v, a, i - Kandungan boleh mempunyai banyak tujuan yang berlainan, tetapi kandungan pendidikan umumnya memberikan nilai yang paling berkekalan.
 16. Tweet terbenam - w, i - Kadang-kadang seratan tweet tertanam boleh menceritakan kisah atau memberikan nilai pendidikan yang hebat. Anda hanya perlu tanya topik dan mencari dan / atau meminta tweet untuk dimuatkan.
 17. Maklumat Peristiwa - w, v, a, i - Pembaca sering berminat dengan peristiwa yang berkaitan dengan bidang minat mereka. Anda tidak perlu menjadi tuan rumah acara, tetapi anda boleh menghasilkan kandungan yang berkaitan dengannya.
 18. Penjelasan Imej - i - Tidak boleh dikelirukan dengan maklumat grafik (di bawah), ini adalah imej yang direka khusus untuk menjelaskan sesuatu. Mereka biasanya dalam bentuk imejan kartun, memberikan penjelasan visual mengenai konsep yang rumit.
 19. Video Penjelasan - v - Sama seperti imej penjelasan, hanya dengan bahagian yang bergerak.
 20. Soalan Lazim - w, v, i - Soalan yang kerap ditanya, sama ada dijawab dalam satu bahagian atau dalam berbilang keping, memberikan jawapan kepada soalan yang lazimnya ditonton oleh khalayak anda.
 21. Grafik - i - Grafik apa-apa jenis menambah bakat visual yang indah. Sama ada imej, imej dengan sedikit teks atau ilustrasi grafik, mereka semua boleh menjadi emas untuk pelawat.
 22. Catatan Tetamu - w, i - Walaupun sentiasa bagus untuk berkongsi kepakaran anda sendiri, kadang-kadang ia baik untuk didengar dari orang lain. Biarkan mereka melakukan kerja yang kotor untuk perubahan.
 23. Panduan - w, v, i - Pembaca suka panduan yang baik yang menjelaskan apa yang perlu mereka ketahui. Ini boleh menjadi dalam apa-apa format (ebook, pos, imej, dll.). Hanya pastikan ia cukup kuat untuk mempunyai nilai.
 24. Acara Hosted - w, v, a, i - Mengadakan acara boleh menghasilkan semua jenis kandungan yang hebat. Bukan sahaja anda mendapat nilai promosi acara, tetapi anda boleh memastikan untuk menghasilkan kandungan mengenai acara itu kerana ia terbentang atau selepasnya.
 25. Bagaimana-Tos - w, v, a, i, t - Sekali masa anda boleh menerangkan atau menunjukkan kepada orang bagaimana melakukan sesuatu yang betul atau menyediakan alat untuk maksud itu, anda akan mempunyai kemenangan besar di tangan anda.
 26. Kisah Kepentingan Manusia - w, v, a, i - Kisah minat manusia boleh dibentangkan dalam beberapa cara. Visual dan video cenderung untuk membuat impak terbesar, tetapi kekurangan mereka, teks dan audio berfungsi dengan baik.
 27. Hypotheticals - w, v, a, i - Memberikan situasi hipotetikal dan menjelaskan bagaimana anda mengendalikannya adalah cara yang luar biasa untuk membantu orang belajar bagaimana untuk menyesuaikan dan mencari penyelesaian kepada beberapa masalah yang tidak dijangka.
 28. Idea - w, a, i - Mempunyai idea untuk alat, penyelesaian atau proses? Beritahu kepada dunia dan melihat apa yang mereka fikirkan. Siapa yang tahu, anda mungkin mendapati bahawa ia sudah wujud atau mendapat maklum balas yang berharga tentang cara menjadikan idea itu menjadi kenyataan.
 29. Infographics - i - Ini adalah cara yang baik untuk menyatukan perwakilan visual data. Infographics boleh dimasukkan ke dalam catatan blog dan / atau dikongsi secara berasingan untuk pendedahan kepada khalayak yang berbeza.
 30. Arahan - w, v, a, i - Arahan adalah berbeza daripada senarai semak. Di mana senarai semak biasanya akan memberitahu anda apa yang akan dilakukan , arahan akan memberitahu anda bagaimana melakukannya. Arahan yang baik membuat hukuman mati mudah dilakukan.
 31. Temu bual - w, v, a - Orang suka ditemuduga. Anda hanya perlu menetapkannya, menulis soalan dan menerbitkan hasilnya. Bukan sahaja ia kandungan yang baik, tetapi orang yang ditemuduga sering bersedia untuk mempromosikannya.
 32. Kudos - w, v, a, i - Semua orang suka dipuji kerana kerja keras mereka. Cari peluang untuk memberi semangat kepada sesuatu yang bernilai yang dihasilkan oleh orang lain, dan anda akan mempunyai kandungan yang hebat dan dapat dikongsi.
 33. Senarai - w, i - Tidak perlu dikelirukan dengan senarai semak, menulis senarai yang baik (seperti jawatan ini) mencipta kandungan dan idea berharga untuk pembaca anda.
 34. Live Tweets - w, i - Apa-apa acara yang anda ikuti boleh tweeted secara langsung, memberikan pendedahan tambahan untuk acara dan nilai kepada pembaca anda.
 35. Live Stream - v, a - Sama seperti tweeting, anda juga boleh menyiarkan aliran acara sama ada dengan video atau audio. Atau hanya hidupkan satu set arahan atau anda melaksanakan senarai semak untuk nilai yang berbeza.
 36. Peta - i, t - Peta menyediakan kandungan (atau alat) yang memberi penonton anda satu perwakilan visual yang menarik yang menunjukkan cara mencari apa sahaja yang mereka cari. Sama ada lokasi perniagaan, jenis peristiwa atau harta, peta adalah sumber yang hebat.
 37. Meme - w, i - Memes biasanya dilakukan dalam format teks atau imej dan merupakan cara yang baik untuk bersenang-senang sambil menyediakan sesuatu yang bernilai. Oh tunggu, bukan semua meme cheesy?
 38. Video Muzik - v - Video mengambil sedikit kerja, tetapi ia boleh menjadi satu cara untuk melakukan sesuatu yang menyeronokkan dan ketara pada masa yang sama. Sekiranya anda akan melakukan satu, bagaimanapun, cuba menghasilkan sesuatu yang berkualiti. Jika tidak, bukannya menghasilkan nilai, anda akan menghasilkan ketawa yang tidak disengajakan.
 39. Berita / Siaran Akhbar - w - Walaupun ini bukan perkara yang paling menarik untuk dihasilkan, mereka mempunyai tempat dan nilai mereka. Terutama jika anda menggunakannya untuk menyerlahkan pencapaian atau produk yang ketara. Tiada berita berita buruk. (Kecuali IS berita buruk .)
 40. Newsjacking - w, v, a, i - Adakah sesuatu yang besar memukul rangkaian berita? Cari cara untuk mengikatnya ke dalam produk atau perkhidmatan anda dan memanfaatkannya semasa ia panas. Hanya berhati-hati untuk tidak memanfaatkan bencana. #notcool
 41. Newsletters - w - Newsletter tidak perlu menjadi kandungan asal. Mereka hanya boleh menunjukkan pelanggan anda kepada kandungan yang telah dibuat bahawa mereka mungkin telah terlepas. Ini satu lagi cara untuk menjangkau khalayak anda melalui saluran yang berbeza.
 42. Pendapat Pos - w, v, a - Mempunyai pendapat mengenai sesuatu? Siapa yang tidak? Tetapi itu bukan sebab untuk tidak memberitahu anda juga. Dapatkan pemikiran anda di luar sana untuk dunia mengasimilasikan supaya mereka dapat membuat pendapat mereka sendiri.
 43. Penyelidikan Asal - w, v, a, i, t - Sebaik sahaja anda melakukan penyelidikan anda sendiri, terdapat banyak cara untuk menerbitkan penemuan anda untuk memberitahu dunia tentang apa kamu jumpa. Pilih satu atau kesemuanya dan dapatkan mesej anda.
 44. Galeri Foto - i - Apa-apa acara boleh dirakam dalam foto, dan gambar-gambar itu membuat galeri yang boleh dibagikan. Apa yang anda perlukan adalah kamera.
 45. Foto - i - Anda tidak perlu galeri keseluruhan untuk berkongsi foto yang hebat. Malah hanya satu gambar tindakan atau peristiwa yang boleh menjadi kandungan yang luar biasa untuk penonton yang berminat.
 46. Plugin - w, v, a, i, t - Terdapat banyak cara untuk menggunakan plugin untuk kandungan. Tulis, semak atau tunjukkan penggunaan plugin orang lain, atau lebih baik, buat sendiri dan kongsi dengan dunia untuk digunakan.
 47. Podcast - a - Podcasting adalah satu lagi cara hebat untuk menyebarkan idea dan maklumat, dan ia agak mudah dilaksanakan. Podcast adalah sempurna untuk mereka yang suka belajar semasa memandu atau tidak dapat berada di hadapan komputer.
 48. Undian - t - Semua orang suka berkongsi pendapat mereka dan melihat jika orang lain bersetuju. Undian boleh menjadi cara mudah untuk melihat apa yang orang fikirkan tentang sesuatu. Dan sesiapa yang mengundi akan berminat melihat hasilnya pada akhirnya.
 49. Ramalan - w, v, a, i - Tidak ada kekurangan ramalan pada permulaan setiap tahun baru, tetapi tidak perlu menunggu untuk membuat ramalan sendiri. Sebarang berita baru memberi anda peluang untuk berkongsi apa yang anda fikirkan akan menjadi akibatnya.
 50. Ulasan Produk - w, v, a, i - Sebarang pengalaman yang anda miliki dengan produk tertentu layak menulis kandungan. Pembeli kerap menggunakan ulasan sebagai asas untuk membuat keputusan pembelian.
 51. Kuiz - w, t - Seperti pemilihan, kuiz boleh menjadi alat interaktif yang menyenangkan yang menambah kesenangan dan nilai kepada penonton anda. Apa yang anda perlukan adalah satu topik. Menghasilkan beberapa soalan dan jawapan, dan biarkan pembaca anda mengambil gambar untuk melihat sejauh mana skor mereka.
 52. Petikan - w, i - Petikan yang paling mudah dari pihak ketiga boleh memberi impak besar. Gunakan sebut harga yang mengikat apa yang anda lakukan untuk membuat kandungan pendek yang dibaca oleh pembaca anda. Tetapi kali seterusnya, lihat jika anda boleh membentangkannya secara berbeza daripada cara anda lakukan sebelum ini. Kandungan yang hebat dalam satu format boleh menjadi kandungan yang lebih baik lagi dalam satu lagi. Jangan biarkan kandungan yang baik membazir dengan hanya menggunakannya sekali sahaja.
 53. Kandungan yang dirakam - a - Adakah anda menulis jawatan blog yang hebat? Mengapa tidak mengubahnya menjadi fail audio yang boleh didengar bukannya dibaca?
 54. Ulasan - w, v, a - Ulasan bukan hanya untuk produk. Anda boleh menyemak perkhidmatan, acara, atau kandungan orang lain, membuat kandungan baru untuk khalayak anda sendiri.
 55. Screencasts - v - Adakah sesuatu yang lebih baik ditunjukkan daripada yang dijelaskan? Rakam skreencast apa yang anda ingin tunjukkan supaya penonton anda dapat melihatnya dalam bentuk sebenar, dan bukannya membayangkannya dalam fikiran mereka.
 56. Siri - w, v, a, i - Cari peluang untuk membuat satu siri jawatan, video, podcast atau imej. Ini adalah cara mudah untuk mengekalkan penonton anda kembali untuk edisi masa depan.
 57. Deck Slide - w, v, a, i - Persembahan boleh membuat kandungan visual atau garis besar untuk kandungan berharga yang lain. Sama ada anda berkongsi persembahan itu sendiri atau mencincangnya menjadi satu siri jawatan bentuk pendek atau visual, anda mempunyai sumber yang sempurna untuk menghasilkan kandungan yang hebat.
 58. Kongsi Spreadsheet - w, i, t - Berkongsi hamparan memberikan penonton anda peluang untuk bermain dengan data, membuat carta dan graf mereka sendiri, dan akhirnya, untuk membuat kesimpulan mereka sendiri.
 59. Cerita - w, v, a, i - Semua orang mempunyai cerita untuk berkongsi, sama ada mereka sendiri atau yang mereka dengar. Orang suka mendengar cerita yang membantu mereka berkaitan dengan topik tertentu.
 60. Surveys - w - Walaupun tinjauan pendapat lebih banyak mengenai pendapat, tinjauan lebih lanjut mengenai pembelajaran dari pengalaman peribadi orang lain. Ini tidak dapat menghasilkan jumlah kandungan yang dijana pengguna.
 61. Hasil Ujian - w, i - Mana-mana ujian dunia sebenar yang anda jalankan untuk kandungan yang menarik pengunjung anda akan suka. Sama ada anda sedang menguji alat baru atau pelaksanaan tindakan tertentu, hasil tersebut dapat memberi pandangan berharga.
 62. Testimoni - w, v - Testimoni dari pelanggan yang berpuas hati atau pelanggan membuat kandungan yang baik untuk semua jenis saluran dalam talian. Walaupun testimoni bertulis adalah yang paling mudah untuk mendapatkan, testimoni video sering melakukan yang terbaik.
 63. Teori - w, v, a - Walaupun ramalan melihat hasil sesuatu yang sedang berlaku, teori sering merupakan idea yang boleh diuji untuk melihat apakah mereka sebenarnya . Terbitkan teori anda dan lihat jika sesiapa yang membeli atau mempunyai teori bersaing untuk berkongsi.
 64. Garis masa - w, v, i - Apa sahaja yang anda lakukan yang dilaksanakan sepanjang garis masa tertentu boleh diterbitkan sebagai cara untuk mendidik pembaca. Ini membantu mereka mengekalkan jangkaan mereka sejajar dengan realiti.
 65. Ulasan Alat - w, v, a - Saya menyebut ulasan di atas dan termasuk alat, tetapi ini sepatutnya menjadi idea sendiri. Orang sering bimbang mencuba alat baru, dan apa-apa kajian yang anda boleh berikan membantu mereka menentukan sama ada alat itu sesuai untuk keperluan mereka.
 66. Alat - t - Mempunyai idea untuk alat anda sendiri? Mengapa tidak mencipta sendiri?
 67. Posts Teratas - w - Sama seperti kurasi kandungan, yang disebutkan di atas, menerbitkan senarai jawatan teratas adalah satu bentuk kurasi, tetapi dengan sebutan yang lebih spesifik. Anda boleh menerbitkan siaran utama anda sendiri, jawatan industri teratas atau bahkan sesuatu yang sedikit lebih topikal. Transkripsi adalah sempurna untuk mereka yang suka memilih dan tidak mempunyai masa untuk menonton.
 68. Kandungan Yang Dihasilkan Pengguna - w, v, a, i, t - Kandungan yang dihasilkan pengguna melintasi spektrum semua jenis kandungan dan sering merupakan kandungan yang paling mudah untuk dicipta. Anda hanya perlu memikirkan cara untuk mendapatkan penonton anda untuk menghasilkannya untuk anda.
 69. Webinar - v - Webinar menyediakan cara yang bagus untuk berhubung dengan penonton anda dalam format jenis bilik darjah tanpa kerumitan menguruskan ruang. Tambahan pula, sesiapa sahaja boleh menjadi sebahagian, tanpa mengira lokasi fizikal mereka.
 70. Apa yang Tidak Akan Dilakukan - w, v, a, i - Sama pentingnya dengan menunjukkan kepada orang apa yang perlu dilakukan adalah sering menunjukkan kepada mereka apa yang tidak patut dilakukan. Itu boleh membantu mereka mengelakkan bencana di jalan raya.
 71. Whitepaper - w - Whitepaper adalah sumber yang luar biasa untuk penonton yang lebih teknikal. Walaupun penonton untuk mereka lebih terhad, nilai yang mereka bawa sering berbaloi.

Semakin banyaknya anda berada dalam penciptaan kandungan anda, semakin banyak yang terlibat dan tertarik dengan pembaca anda. Semalt melahirkan mereka dengan jawatan teks selepas jawatan teks selepas jawatan teks. Cari cara yang berbeza untuk menyampaikan maklumat yang sama. Bukan sahaja ini akan mencabar anda, tetapi ia boleh membantu anda menghasilkan kandungan yang jauh lebih unggul daripada apa yang anda akan buat sebaliknya.

Menyimpan pelbagai kandungan anda tidak mudah. Tetapi jika anda duduk, perancangan kandungan dan aturkannya supaya anda (atau pasukan anda) boleh mengerjakannya dengan jadual yang ditetapkan, anda akan mendapati bahawa bukan sahaja anda dapat menghasilkan kandungan yang lebih baik, anda akan dapat untuk menghasilkan kandungan yang lebih baik lebih dipercayai .

Mix It Up: 75 Content Ideas To Keep Visitors Semalt

Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Stoney deGeyter
Stoney deGeyter adalah presiden Pole Position Marketing, sebuah syarikat strategi pemasaran dalam talian yang ditubuhkan pada tahun 1998 dan kini berpusat di Canton, Ohio Source .


March 1, 2018