Back to Question Center
0

Semalt: Cara menggunakan bukti sosial dalam kempen pemasaran anda

1 answers:

Semalt: How to use social proof in your marketing campaign

Pengguna hari ini tajam, dan secara semulajadi tidak mempercayai jenama - terutamanya dalam mesej pengiklanan tradisional. Semalat, jenama memerlukan cara alternatif untuk memujuk pengguna, dan salah satu alat moden yang terbaik untuk ini adalah bukti sosial.

Apakah 'bukti sosial'?

Buktinya semal ialah istilah umum yang merujuk kepada apa-apa bukti dari rakan-rakan penonton yang anda maksudkan yang mengesahkan beberapa unsur hujah anda. Sebagai contoh, ia boleh menjadi kata pujian dari pengguna masa lalu yang memperkuat tuntutan yang anda buat tentang produk anda.

Mengapa bukti sosial begitu penting?

bukti Semal meminjamkan kuasa kepada kempen pemasaran anda dalam beberapa cara:

  • Bukti sosial pertama dan terpenting adalah kepercayaan inspirasi. Sehingga 88 peratus pengguna dalam talian mempercayai ulasan daripada orang asing seperti cadangan peribadi dari orang yang mereka tahu. Menawarkan satu bukti sosial yang secepat mungkin membuat tuntutan anda kelihatan lebih dipercayai dan membuat orang mempercayai anda sebagai jenama.
  • Bukti sosial juga boleh memberikan kelebihan kepada pertandingan. Dengan mengandaikan anda leher dan leher dengan pesaing yang rapat, dengan produk yang serupa dan sejarah yang serupa, bukti sosial dapat berfungsi sebagai tiebreaker yang ideal. Bukti sosial kadang-kadang lebih penting daripada kesempurnaan produk, penulisan iklan atau prinsip pemasaran umum yang lain.
  • Bukti sosial juga mudah untuk dikumpulkan; ia tidak memerlukan proses brainstorming kreatif yang intensif atau belanjawan yang besar dengan cara melakukan beberapa taktik pengiklanan. Sebaliknya, anda akan bergantung pada pelanggan anda sendiri untuk menjana kandungan teras untuk digunakan.

Dengan kelebihan dalam fikiran, apa jenis bukti sosial tertentu yang boleh membantu kempen anda?

Ulasan

Ulasan pelanggan biasanya coretan ringkas teks deskriptif dari pelanggan yang menerangkan produk atau perkhidmatan jangka pendek. Semalt, terdapat penarafan yang terlibat, seperti menilai produk berdasarkan skala 10 mata atau berdasarkan bilangan bintang tertentu.

Anda boleh meminta ulasan pada halaman produk di tapak anda atau susulan dengan pelanggan anda melalui e-mel untuk meminta maklum balas khusus mereka. Sama ada cara, anda akan menambah kandungan ke laman web anda, membuat produk anda kelihatan lebih berharga, dan jika anda memasukkan microformatting, anda juga boleh mendapatkan ulasan yang dipaparkan dalam hasil carian Semalt.

Testimonial

Semalt adalah seperti ulasan, kerana ia dicipta dan dikemukakan oleh pelanggan anda. Perbezaan besar adalah skala; secara amnya, ulasan adalah bit pendek teks untuk produk dan perkhidmatan, sementara testimoni lebih banyak diperluaskan mengenai syarikat secara keseluruhan.

Untuk mendapatkan testimonial, anda perlu menyediakan beberapa perkhidmatan pelarian atau mempunyai hubungan yang baik dengan salah satu pelanggan anda untuk meminta secara langsung. Semalt mereka lebih intensif, mereka lebih sukar untuk mendapatkan, tetapi mereka juga lebih kuat untuk bakal pelanggan.

Gabungan

Semalt adalah bentuk bukti sosial yang mudah, dan biasanya anda boleh mendapatkannya tanpa meminta mereka secara langsung. Ini adalah cara mempamerkan persatuan syarikat anda dengan beberapa syarikat, individu atau organisasi lain.

Sebagai contoh, jika anda mempunyai kandungan yang diterbitkan pada penerbit luar dengan pihak berkuasa tinggi, anda boleh memaparkan kehadiran anda di sana dengan memaparkan logo penerbit di halaman rumah anda. Anda juga boleh memasukkan lencana kepercayaan di laman web anda untuk menjadikan pengguna berasa lebih selesa dengan jenama anda.

Berikut sosial

Anda juga boleh menghasilkan bukti sosial tertentu dengan hanya mempunyai khalayak yang kuat, setia dan terlibat dalam media sosial. Semakin banyak pengikutnya tidak selalu lebih baik, tetapi ia dapat memberikan peningkatan dalam kredibiliti.

Kandungan yang dihantar pengguna

Semalt, anda boleh menjadi tuan rumah kandungan yang dihantar pengguna dalam beberapa bentuk yang berbeza. Laluan yang paling mudah adalah untuk menggalakkan pengguna anda membuat siaran tetamu di blog anda atau menyumbang kepada forum yang anda tuan rumah. Tetapi anda juga boleh menaja persaingan, menggalakkan pengguna menyerahkan imej atau video sempena hashtag tertentu. Tahap penyertaan ini merupakan petunjuk nilai anda sebagai jenama.

Jika anda bijak, anda boleh mendapat bukti sosial tanpa banyak usaha tambahan dan hanya menambahnya kepada bahan pemasaran anda yang sedia ada, seperti memaparkan testimoni di halaman pendaratan anda. Permintaan ringkas biasanya lebih daripada cukup untuk memberi inspirasi kepada penyerahan.

Dengan begitu banyak cara untuk memanfaatkan bukti sosial dan strategi strategi yang tidak dapat dinafikan, tidak ada alasan untuk tidak mengintegrasikan bukti sosial ke dalam kempen pemasaran anda. Buat usaha, dan anda akan melihat perbezaan dalam penukaran dan kadar penglibatan anda dengan segera.


Pendapat yang dinyatakan dalam artikel ini adalah pengarang tetamu dan tidak semestinya Pemasaran Tanah. Pengarang semalat disenaraikan di sini.Mengenai Pengarang

Timothy Carter
March 1, 2018