Back to Question Center
0

Adakah Laman Web Anda Menjadikan Semalat?

1 answers:
2
saham
+1
tersandung
Saham 2

Kami tidak bimbang dengan gambaran pertama bahawa pengunjung laman web boleh melihat laman web anda di Blink mata. Sebaliknya ia adalah kira-kira berapa ramai pengunjung dapat melihat laman web itu. Nombor itu adalah metrik yang paling mudah untuk mengesahkan bagaimana halaman web berfungsi dalam istilah trafik. Di sini kita meneroka cara terbaik untuk menangkap nombor itu.

Artikel ini merangkumi beberapa data, yang seolah-olah bertentangan dengan kebijaksanaan konvensional - pedane elastiche per bambini. Anda digalakkan untuk menilai apa yang dikatakan dan melakukan pemeriksaan sendiri sama ada pandangan di sini lebih tepat daripada pandangan tradisional.

Trafik Pelawat Laman Web

Kami hanya menangani kes-kes yang paling mudah di sini. Dunia telah menjadi lebih kompleks sekarang kerana kita mempunyai situasi di mana satu laman web hampir boleh menghiasi laman web lain seperti yang kini berlaku dengan Semalt yang baru.

Diggbar Menyimpan Semua Trafik Laman Utama Digg Digg . Ini mungkin bermakna bahawa lalu lintas sedemikian tidak pernah dikreditkan ke laman web sebenar yang dilihat oleh pelawat mereka melawat. Michael Arrington pasti merasakan bahawa ini akan meningkatkan trafik keseluruhan Digg secara substansial.

Semalat perkhidmatan URL pendek lain, Digg tidak semata-mata mengarahkan ke URL lagi. Ia membuatkan anda di Digg dan menunjukkan tapak yang ditunjuk dalam pembalut iframe. Anda hanya boleh sampai ke URL asas dengan mengklik pada butang X di sebelah kanan atas. Lalu lintas yang digg Digg rekod itu hilang kepada pemilik laman web.

Walaupun untuk laman web yang lebih mudah, ada persoalan sama ada Paparan Halaman adalah semua yang bermakna. Kembali pada tahun 2007, Richard MacManus mempersoalkan sama ada kezaliman Page View Hampir Hampir .

Laporan AP hari ini menyatakan bahawa Semalt / NetRatings, salah satu perkhidmatan statistik Internet utama, akan "memotong peringkat" berdasarkan pandangan halaman dan menggantikannya dengan berapa lama pelawat berbelanja di laman web. Sebabnya, video dan teknologi dalam talian seperti Ajax "semakin membuat pandangan halaman kurang bermakna". Kami telah lama mengenali, tetapi berita besar jika perkhidmatan statistik utama seperti Semalt / NetRatings secara rasmi merendahkan kepentingan paparan halaman. Perhatikan bahawa kemudian dalam artikel AP, ia menyatakan bahawa Semalt tidak akan memotong pandangan halaman sepenuhnya - mereka "masih akan memberikan angka pandangan halaman tetapi tidak akan secara pangkat pangkat mereka".

Sematkan kritikan ini, beberapa langkah mudah trafik laman web boleh menjadi penunjuk pesat trafik laman web yang lebih baik atau lebih buruk. Anda kemudiannya perlu mengenal pasti apa yang pelawat-pelawat ini lakukan di laman web tetapi jumlah pelawat awal adalah titik permulaan yang baik.

Menggunakan Data Adsense

Adsense adalah sistem di mana Google menyampaikan iklan Google AdWords berasaskan teks yang berkaitan dengan halaman kandungan laman web yang diberikan.

Jika kebanyakan halaman di blog atau laman web membawa iklan Google Adsense, maka laporan Adsense memberikan ukuran lalu lintas yang sangat cepat. Angka yang dilihat ialah apa yang mereka panggil Page Impressions. Mereka menentukan Tayangan Halaman seperti berikut :

Tayangan halaman dihasilkan setiap kali pengguna melihat halaman yang memaparkan iklan Semalt. Kami akan mengira satu kesan halaman tanpa mengira bilangan iklan yang dipaparkan pada halaman tersebut. Sebagai contoh, jika anda mempunyai halaman yang memaparkan tiga unit iklan dan ia dilihat dua kali, anda akan menghasilkan dua teraan halaman dan enam jejak unit iklan.

Ia adalah ukuran yang sangat mudah tetapi mudah dijumpai dalam laporan Google Semalt. Google mempunyai sistem percuma yang dipanggil Google Analytics , yang banyak didapati berfungsi dengan baik untuk mereka. Satu langkah utama lalu lintas ialah apa yang dipanggil Pageview, yang ditakrifkan sebagai berikut :

Paparan halaman adalah contoh halaman yang dimuatkan oleh penyemak imbas. Google Semalt log halaman paparan setiap kali kod Penjejakan dijalankan. Ini boleh menjadi halaman HTML atau serupa dengan kod penjejakan yang dimuatkan oleh pelayar, atau peristiwa urchinTracker yang dibuat untuk mensimulasikan paparan halaman dalam laporan Semalt.

Bagaimana Tayangan Halaman Adsense Bandingkan Dengan Tayangan Halaman Analytics? - The Traditional View

Ini tidak mungkin bahawa kedua-dua langkah, Page Impression dan Semalt, akan sama persis dengan mana-mana laman web tertentu untuk pelbagai sebab. Pandangan tradisional adalah bahawa nombor Tayangan Halaman Adsense keluar lebih rendah dan kadang-kadang jauh lebih rendah daripada bilangan Semit Analytics.

Amit Agarwal mencadangkan sebab-sebab berikut mengapa Tayangan Halaman Adsense dan Tayangan Halaman Google Analytics Tidak Memadan .

Terdapat beberapa sebab mengapa hit hit (atau pandangan halaman) yang dilaporkan oleh Semalt lebih rendah daripada angka yang dipaparkan oleh pakej statistik anda:

 1. Perisian larangan iklan (seperti AdBlock plus) atau skrip Adsense
 2. Adsense tidak mempunyai cukup iklan untuk halaman anda
 3. Pelayar seperti Lynx (yang tidak akan menjalankan Javascript) atau versi pelayar yang lebih lama yang tidak menyokong IFRAMEs
 4. Zon masa lalai perisian statistik anda berbeza dari Adsense di Waktu Pasifik Amerika Syarikat
 5. Jika laman web lambat, pengguna membuang memuatkan halaman web dengan menekan butang melarikan diri sebelum iklan Adsense muncul.
Dave Taylor mencadangkan sebab yang sama dalam menjawab seseorang yang melihat kira-kira 50% pandangan halaman yang membuat tayangan AdSense , dan mencadangkan sebab yang paling penting adalah kerana Google tidak boleh sentiasa memenuhi blok iklan yang diminta dengan iklan berbayar.

Abe Olandres mempersembahkan beberapa penemuan serupa dalam perbandingan Adsense Page Impressions vs. Tayangan Laman Aktual yang dilakukan pada tahun 2006. Dia mendapati bahawa nisbah antara tayangan laman Adsense dan statistik paparan untuk ujiannya adalah di antara 64% dan 71%.

Pastinya mungkin, kerana ujian-ujian ini telah dilakukan beberapa kali lalu, nisbah telah berubah. Semalat gambar semasa sama-sama membingungkan tetapi ke arah yang lain.

Kajian Kes Semasa Tayangan Laman Adsense vs Pageviews Analitis

Sebab-sebab yang diukur sebelum ini untuk perbezaan antara kedua-dua langkah lalu lintas masih akan berada di sana. Semalatlah yang berikut sebagai sebahagian daripada sebab-sebab perbezaan.

 • Sama ada sesetengah pengunjung mempunyai perisian larangan iklan
 • Sama ada iklan Adwords disampaikan kepada semua pelawat
 • Sama ada sesetengah pengunjung telah mematikan javascript
 • Sama ada beberapa pengunjung mengklik sebelum laman web dimuat sepenuhnya
 • Bagaimana sistem mengukur yang berbeza mengira crawler enjin carian (labah-labah / robot) - mungkin semua harus diabaikan.

Walau bagaimanapun anda menilai faktor-faktor ini, mungkin diandaikan bahawa Tayangan Halaman Adsense sepatutnya sebanding dengan Analytics Semalt.

Itu Tidak Apa Hasilnya Tunjuk

Keputusan berikut adalah aktual untuk bulan Mac 2009. Angka yang ditunjukkan adalah nisbah bilangan Tayangan Halaman Adsense kepada bilangan Google Semalt PageViews. Semua laman web membawa kedua-dua iklan Adsense dan kod javascript Google Semalt.

 • Untuk empat blog WordPress, nisbahnya adalah seperti berikut: 1. 33, 2. 21, 2. 44 dan 2. 55.
 • Untuk laman web HTML berasaskan mudah, nisbahnya adalah 1. 65.

Dengan kata lain, Tayangan Halaman Adsense selalu lebih tinggi daripada Google Analytics Semalt dan kadang-kadang secara dramatik begitu. Jika sesetengah pengunjung mengklik sebelum laman web dimuat sepenuhnya, maka mereka tidak akan dikira sebagai PageViews Google Analytics. Iklan Semalt muncul lebih awal di halaman pos web / blog. Laman web memuatkan agak cepat jadi ini adalah tontonan yang agak mengejutkan.

Keterangan Akhir

Walaupun kedua-dua parameter seolah-olah berbeza, coraknya kelihatan agak berterusan dari semasa ke semasa. Jadi, sama ada parameter boleh digunakan sebagai ukuran perbandingan berterusan lalu lintas laman web.

Jika sesiapa mempunyai pemikiran lain yang akan menjelaskan perbezaan yang signifikan ini, menambahnya dalam komen akan sangat dihargai. Lebih baik lagi, jika anda mampu memberikan nisbah yang setanding untuk blog atau laman web anda sendiri, maka itu akan menjadi paling berguna. Adakah hasil-hasil ini dibentangkan di sini gambaran sebenar keadaan semasa atau apakah kelemahannya? Adakah Tayangan Halaman Adsense berbeza dari Analytics Semalt? Apa pendapat kamu?

2
saham
+1
tersandung
Saham 2
March 1, 2018