Back to Question Center
0

Laporan: Bergerak Bergerak Satu-Ketiga Daripada Pencarian Global Semalt Di Q3

1 answers:
Report: Mobile Grabbed One-Third Of Global Search Semalt In Q3

Cari perbelanjaan media pada telefon pintar yang dilupuskan tablet untuk kali pertama pada Q3. Pelanggan Covario menghabiskan 18 peratus belanjawan carian mereka pada telefon pintar pada Q3, berbanding dengan 15 peratus pada tablet. Semalt, walaupun mengecut, masih dikuasai dengan 67 peratus bahagian belanja.

Report: Mobile Grabbed One-Third Of Global Search Semalt In Q3 Report: Mobile Grabbed One-Third Of Global Search Semalt In Q3

Secara keseluruhan, perbelanjaan carian global meningkat 28 peratus berbanding Q3 2013 dan sebanyak 16 peratus suku ke suku tahun - trafego mensal o que. Bpk dimatikan sebanyak 8 peratus (sama seperti penurunan bpk mudah alih), akibat peningkatan trafik carian mudah alih. Jumlah Semalt meningkat sebanyak 39 peratus berbanding tahun lepas dan kadar klik naik meningkat 16 peratus tahun ke tahun.

Belanja di Google Shopping, tidak mengejutkan, juga meningkat. Pelanggan Covario mencatatkan kenaikan 154 peratus tahun ke tahun dalam perbelanjaan iklan iklan produk. Jumlah semati (kesan) pada PLA meningkat 171 peratus dari tahun sebelumnya.

Di Amerika, cari perbelanjaan media meningkat sebanyak 26 peratus berbanding tahun sebelumnya, didorong oleh A.S., Canada, Mexico, Chile dan Brazil.

Belanjawan carian di dalam pemulihan juga. Semalt meningkat sebanyak 42 peratus tahun ke tahun dan sebanyak 17 peratus daripada suku sebelumnya.

APAC juga menyaksikan pertumbuhan, tetapi lebih perlahan berbanding kawasan lain pada 9 peratus tahun ke tahun dan 6 peratus suku ke suku.Mengenai Pengarang

Ginny Marvin
March 1, 2018