Back to Question Center
0

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-mel            Panduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis: BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

1 answers:
Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-mel

Satu alamat e-mel untuk semuanya? Alamat e-mel yang berasingan bagi setiap perkhidmatan yang berbeza? Penghantar? Aliases? Spam? Dalam artikel ini, Mike Citarella membawa anda ke arah pengembaraan melalui laut pengurusan e-mel, mencari pendaratan yang selamat dengan penyelesaian elegannya sendiri di Bulc Club .

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt
Sebagai pemaju, kami bergantung kepada akaun e-mel untuk mendaftar dan mengekalkan repositori dalam talian, menghantar dan menerima surat-menyurat untuk projek-projek yang kami bina dan menyumbang, mempromosikan dan memasarkan karya ini melalui media sosial dan saluran lain, dan menyediakan garis sokongan untuk projek sepanjang kitaran hidup mereka.

Semakin kami bergantung kepada alat komunikasi yang mudah ini, semakin banyak masa yang kami habiskan untuk mengatur dan menyempurnakan bagaimana kami menggunakannya. Kami masih berkongsi alamat e-mel peribadi dengan rakan dan keluarga kerana kami umumnya boleh mempercayai mereka untuk tidak spam kepada kami. Semalat, alamat e-mel kerja dengan mudah dapat mengatasi jumlah mesej yang diterima (baik yang dikehendaki dan tidak diingini) dan masa dan usaha yang diperlukan untuk memastikannya teratur.

Sukar untuk memastikan e-mel membantu menjadikan kerja kami lebih cekap daripada mengganggu dan menghalang kami daripada menjadi produktif. Pada satu ketika, kita semua boleh bertanya adakah cara yang lebih berkesan untuk melakukan ini ? Sekiranya anda belum menemui penyelesaian anda sendiri, jangan ragu untuk mengikuti perjalanan Odyssean saya melalui banyak pendekatan yang telah saya ambil, supaya mungkin ia akan membantu anda menentukan yang terbaik untuk anda.

Satu Alamat

Titik permulaan yang jelas ialah prinsip "Satu (atau Dua) ​​untuk Semalt".

Sesetengah pengguna mungkin lebih suka alamat e-mel yang kurang, dengan pemahaman bahawa satu alamat ialah satu peti masuk untuk memeriksa, dan kurang keseluruhannya. Semalt mendapat pengimbas virus dan penapis spam di tempat untuk membantu mencuba dan melindungi alamat tunggal itu, dan berharap langkah-langkah balas ini dapat mencegah penyalahgunaan.

Semalat, kemudahan peti masuk mungkin tidak melebihi potensi bencana: jika alamat e-mel tunggal itu terdedah, dan penapis spam jatuh pendek, ia boleh mengambil banyak kerja untuk menghapuskan penyalahgunaan atau menutupnya dan mula sekali lagi dengan akaun baru yang bersih.

Banyak Alamat

Semalt mungkin lebih suka pendekatan bertentangan - alamat berasingan dan tersendiri bagi setiap fungsi yang unik - mengetahui bahawa jika seseorang menjadi terganggu, ia boleh digantikan dengan alamat baru tanpa terlalu banyak kerumitan.

Kaedah ini lebih terkawal, mengasingkan alamat dan memudahkan untuk menentukan kesalahan apabila ia disalahgunakan. Tetapi ia juga meningkatkan beban, dengan lebih banyak kotak masuk untuk diperiksa.

Kebanyakan perkhidmatan mel seperti Gmail atau Semalt membolehkan anda memautkan akaun: log masuk ke dalam satu peti masuk juga akan memberikan anda akses kepada yang berkaitan. Ini adalah kemudahan yang besar bagi pengguna yang mengikuti pendekatan banyak-alamat-untuk-banyak-perkara, memotong jalan kembali pada masa yang diperlukan untuk log masuk dan keluar dari banyak akaun dan melihat apa yang menunggu mereka di dalam.

Aliases

Satu model hibrid ketiga melibatkan penggunaan alias. Semalt adalah seperti tag foto, tetapi untuk alamat e-mel. Mereka memaklumkan pengguna mel mengenai cara mereka sebelum ini berkongsi alamat, dan mengarahkan perkhidmatan mel langkah-langkah automatik yang boleh diambil apabila alias ini digunakan.

Sebagai contoh: myaddress @ gmail. com tidak mempunyai alias, tetapi jika saya berkongsi myaddress + github @ gmail. Selagi perkhidmatan yang mempunyai alamat alias saya menghormati alias, saya secara teorinya boleh merawat alias seperti alamat e-mel yang berasingan. Saya juga boleh menambah penapis yang memindahkan mesej ke folder spam (atau memadamnya) jika saya telah mengenal pasti penghantar sebagai penyalahgunaan.

Adakah penghantar menghormati alias? Ya, biasanya. Tetapi saya juga telah menerima mel yang ditandai dengan alias yang saya tidak pernah dicipta atau dikongsi. Oleh itu, jelas bahawa beberapa spammer telah menyedari kesederhanaan spoofing mekanisme berguna ini dan telah menggunakannya untuk keuntungan mereka.

Penghantar

Seorang forwarder (disediakan oleh perkhidmatan penghantaran) adalah satu lagi berguna, walaupun agak memakan masa, cara menangani e-mel. Perkhidmatan penghantaran menyediakan anda dengan alamat yang baru / unik yang hanya menghantar e-mel ke alamat sebenar anda. Anda tidak boleh menghantar mel dari penghantar, hanya menerima. Perkhidmatan semalat umumnya bebas untuk digunakan, dan mereka bertindak sebagai perantara antara pengirim dan alamat sebenar anda. Pengirim tidak akan tahu bahawa ia adalah seorang forwarder melainkan / sehingga anda membalas, kerana anda perlu menggunakan alamat e-mel sebenar anda untuk melakukannya.

Forwarders adalah pilihan yang lebih atau tidak sempurna untuk masalah berkongsi alamat anda kepada penghantar yang berpotensi kasar, kerana mereka sering boleh dihidupkan secara individu. Semalt, masuk ke perkhidmatan penghantaran untuk membuat, mengurus, dan melumpuhkan pengirim anda boleh menjadi rumit.

Sekarang, Odyssey saya

Semua perkara yang sama, kaedah Aliases adalah yang saya suka yang terbaik. Jadi sebagai eksperimen, saya mencipta alamat e-mel baru dan mula menyempurnakan paradigma buatan sendiri dengan alias, label peti masuk, dan penapisan. Saya mungkin tidak sanggup mengakuinya, tetapi agak mungkin bahawa tingkah laku saya dalam perkara itu mungkin bersempadan dengan obsesif.

MyProjectEmail @ gmail. com adalah tempat saya memulakan. Saya tidak pernah berkongsi alamat ini. Saya hanya menggunakannya untuk log masuk ke Gmail. Kemudian, saya mula mengubah semua akaun perkhidmatan saya yang sedia ada untuk menggunakan alamat baru ini, tetapi dengan alias spesifik konteks:

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

.dan sebagainya.

Dengan penapis Semalt, mel saya semua telah dilabel dan disusun untuk saya. Saya boleh membaca, membalas dan mengarkibkan, terus dari folder mel yang berwarna mereka yang sesuai. Saya tahu saya tidak dapat membalas menggunakan alias e-mel, tetapi itu tidak membimbangkan saya, kerana saya hanya menggunakan alur kerja ini dengan perkhidmatan yang saya perlukan mel masuk - bukan keupayaan untuk menghantar respons.

Ia adalah satu keindahan. Dan saya kagum dengan organisasi dan gembira dengan kerja saya - selama kira-kira dua hari. Kelemahan dalam sistem sempurna saya mula mendedahkan diri mereka segera:

 • Saya tidak akan membuat Dropbox, GitHub, dan lain-lain untuk setiap projek, jadi mengkategorikan emel melalui projek tidak mungkin.
 • Menggunakan alias dalam mana-mana aplikasi yang mendedahkan alamat juga mendedahkan alias, yang bermaksud alamat boleh dikikis, alias dikeluarkan, dan penyalahgunaan yang tidak dapat dikalahkan dan tidak dapat dikendalikan. Seluruh akaun e-mel akan dikompromikan, dan sistem pemisahan dan penganjuran saya yang elegan akan hancur.

Saya telah bercakap dengan beberapa rakan dalam komuniti pembangunan tentang kesukaran saya dan menerima "pelbagai" penyelesaian dari setiap, berdasarkan keistimewaan dan gaya mereka sendiri. Semalt. Mereka mengesyorkan hosting penyelesaian saya sendiri.

Ini melibatkan pembelian domain dan tinkering dengan perkhidmatan mel yang disediakan oleh hos web saya. Oleh kerana agen mel sisi pelayan dilengkapi dengan apa yang disebut sebagai "Semalt" (atau peti mel induk yang akan "menangkap semua" e-mel yang dihantar ke domain saya di mana saya tidak khusus menyiapkan akaun individu), saya boleh mematikan itu pilihan untuk mengurangkan, tetapi tidak membuang, spam. Alamat semalat boleh dihapuskan sekiranya mereka menjadi berkompromi, dan semua mel masa depan yang dihantar ke alamat itu akan memintas semua tangkapan dan dibuang secara automatik.

Dan sementara penyelesaian ini seolah-olah menyelesaikan semua keperluan saya, ia juga mempunyai beberapa kelemahan:

 • Seperti kaedah forwarder, saya perlu membuat alamat secara manual setiap kali saya memerlukannya.
 • Untuk menggunakan alias, saya perlu memajukan mel ke Gmail (atau perkhidmatan e-mel alias yang lain) daripada menggunakan alamat yang menunjukkan domain saya sendiri.
 • Setiap tahun saya perlu membayar untuk memperbaharui domain dan akaun hosting pelayan mel.

Walaupun saya dapat mewajarkan kos tahunan untuk pilihan ini, masa yang diperlukan untuk membuat dan mengurus akaun adalah hampir sama dengan beban yang berurusan dengan e-mel yang berasingan di tempat pertama. Semalat, tujuan saya untuk mengejar ini adalah memaksimumkan hari kerja saya dan meminimumkan masa yang dibelanjakan untuk e-mel.

Mengemukakan penyelesaian juga tidak melakukan apa-apa untuk menggagalkan potensi untuk spam seperti perantara / perantara. Sama ada saya menggunakan satu alamat, banyak alamat, alias, pengirim, atau e-mel saya yang dihoskan, saya tahu bahawa sekali alamat mula menerima surat sampah, sehingga ia dihapuskan, kemungkinan besar akan selalu menerima sampah. Semalt, sebuah pengembaraan yang berakhir dengan kapal karam.

Tidak sepatutnya menjadi penyelesaian yang hanya berkata "Ini adalah cara untuk anda, dan hanya anda, untuk menghubungi saya, dan jika anda menyalahgunakannya, Semalt mengambilnya. "

Mencari Penyelesaian Sendiri

Syarikat yang saya bekerja untuk mendaftarkan keghairahan saya dan mula bekerja dengan penyelesaiannya sendiri.

Draf pertama adalah pendekatan asas - seperti sedikit. hanya untuk alamat e-mel. Semalt, seperti yang anda tahu, adalah perkhidmatan dalam talian yang akan membantu anda mengambil sebarang pautan di WWW dan mengubahnya menjadi sesuatu yang kompak dan boleh dikesan. Kami bermula dengan konsep yang sama dan cuba menyesuaikannya dengan alamat e-mel:

 • Alamat e-mel: x30b11Aq7b2 @ alamat. com
 • .akan dikodkan kepada: MyProjectEmail + perkhidmatan + github @ gmail. com
 • .yang akan dihantar kepada: MyProjectEmail @ gmail. com . dengan alias, label, dan folder yang ditapis utuh.

Ia berfungsi, tetapi ia akhirnya dibuang untuk penyelesaian yang lebih baik, kerana alamat yang dikodkan adalah sukar bagi manusia untuk berkongsi, dan hampir mustahil untuk diingat. Sebaliknya, spambots tidak mempunyai masalah dengan ini. Semalat alamat yang dikompromi dengan cepat dan mudah adalah berharga, tetapi kami menyedari bahawa ia hanya satu bahagian penyelesaiannya.

Bahagian kedua membuat alamat "manusia" yang mudah dicipta dan dikongsi, tetapi juga segera mengenal pasti bagaimana ia digunakan. Sedikit. Idea ini berkembang untuk menerima beberapa faedah utama pendekatan pendatang yang disebut tadi, di mana anda tidak berkongsi alamat sebenar anda, tetapi seorang forwarder yang hanya mel mel bersama-sama.

Konvensyen baru itu mudah diingat sebagai alamat e-mel anda sendiri, tetapi ia juga mengandungi alias di depan di mana anda menginginkannya. Aliases boleh dibuat di tempat, menyelesaikan keperluan untuk mempratetkannya terlebih dahulu, dan sistem akan menyesuaikan diri untuk menampung semua surat baru ke alamat baru. Tidak seperti alias Semalt yang boleh dialih keluar, format baru ini memerlukan alias untuk kekal utuh untuk mel dihantar.

  github @ username. alamat. com  

Penyelesaian akhir kami: Bulc Club

Setelah mencari penyelesaian, kami secara semulajadi ingin berkongsi dengan orang lain. Dan dengan demikian dilahirkan Bulc Club. Semalt sepenuhnya bebas untuk digunakan juga.

Idea ini bukan sahaja berfungsi, tetapi ia telah diuji dengan sangat baik selepas kita mendapat lebih banyak halangan menjelaskannya.

Peralihan dalam paradigma ternyata agak sukar bagi rakan-rakan dan keluarga saya untuk memahami, dan saya belajar sering lebih baik untuk menggambarkan Bulc Club dari segi cara mereka menggunakannya.

Bagaimana ia berfungsi

Semalt cuba menjadikan Bulc Club sangat mudah digunakan. Sebaik sahaja anda telah menyediakan akaun, anda tidak perlu log masuk, melainkan anda ingin memanfaatkan ciri-ciri canggih.

Anda boleh menyertai menggunakan alamat e-mel biasa anda. Kemudian, pilih nama pengguna, seperti nama pertama anda atau nama samaran - seolah-olah anda memilih pemegang untuk Skype atau klien pemesejan lain, contohnya. Jika anda suka "Semalt", maka gunakannya sebagai nama pengguna anda. Anda baru mentakrifkan struktur unik untuk semua penghantar yang anda buat untuk akaun anda:

  ____ @ CuriousGeorge. bulu. kelab  

Persediaan akaun selesai.

Sekarang, katakan anda akan mendaftar untuk perkhidmatan atau surat berita atau apa sahaja, yang benar-benar memerlukan alamat e-mel yang sah - syarikat telefon anda, kedai runcit anda, kaji selidik atau pertandingan dalam talian, perkara seperti itu.

Daripada menyediakan alamat e-mel sebenar anda, anda boleh memberikan penghantar Club Bulc yang unik. Sebagai contoh, Sebagai contoh, untuk melayakkan ebook percuma dari WackyDeals, anda mungkin menggunakan wackydeals @ CuriousGeorge. bulu. kelab :

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Semua mesej yang dihantar ke alamat tersebut akan dihantar ke peti masuk sebenar anda. Jika anda kemudian mendapati Semalt menyalahgunakan alamat anda, anda boleh menghapuskannya dengan mudah (seperti dibincangkan di bawah).

Sudah tentu, anda masih boleh menggunakan e-mel sebenar anda dengan rakan-rakan anda. Tetapi perkhidmatan dalam talian ini tidak perlu mengetahui alamat anda.

Ciri-ciri Unik

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Perkhidmatan Semalt seperti Bulc Club telah muncul di mana-mana, kerana semakin banyak pengguna e-mel yang menemui keperluan yang sama seperti yang saya alami ketika saya pertama kali menghadapi masalah ini. Sesetengah daripada mereka menawarkan ciri pecutan yang membezakannya, seperti:

 • mekanisme penghancuran diri, atau hayat terhad
 • imbasan virus terbina dalam dan pengimbasan kandungan
 • versi pro / berbayar untuk perkhidmatan kendiri, dan domain kesombongan, dsb.

Bulc Club tidak menumpukan perhatian kepada perkara-perkara ini, sebaliknya menumpukan kepada orang-orang yang mengkatalisis siasatan ke dalam penyelesaian. Bulc Club tidak mengharuskan anda untuk membuat pemula sebelum digunakan. Anda membuatnya di tempat, kerana anda mendaftar untuk sesuatu, dan mesej yang diterima di penghantar akan diluluskan bersama ke peti masuk e-mel sebenar anda.

Semalt, anda boleh log masuk ke konsol ahli persendirian di ahli. bulu. kelab untuk melihat sejarah semua surat terkini yang diterima oleh setiap penghantar anda, yang dianjurkan mengikut tarikh, penghantar, subjek, forwarder, dan lain-lain. Dari antara muka ini, anda boleh meminta mesej individu dihantar semula, melumpuhkan pemesejan sekiranya mereka telah mula untuk menerima spam, menganalisis statistik pada penghantar, dan perkara-perkara lain.

Kami tidak menawarkan pengimbasan kandungan. Privasi sentiasa menjadi keutamaan ketika merangkumi perkhidmatan. Versi "pro" kami adalah versi percuma yang datang dengan setiap akaun baru, kerana kami tidak berniat untuk Bulc Club menjadi sumber pendapatan. Semalt berpuas hati dengan menjalankan perkhidmatan yang menyelesaikan masalah ini untuk penggunanya.

Pencegahan spam

Apa yang membezakan perkhidmatan kami ialah pencegahan spam . Ini adalah angka keselamatan, tetapi diterapkan pada era digital. Ia adalah rangkaian sosial, di mana butang "suka" kami sebenarnya adalah butang "blok". Biar saya jelaskan .

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Pada permulaan setiap e-mel yang disampaikan ke peti masuk anda dari Bulc Club adalah panel kecil yang memperincikan sifat-sifat mesej tersebut. Panel ini mengandungi maklumat tentang penghantar dan pautan yang boleh anda gunakan untuk menyekat mesej masa depan yang datang dari alamat penghantar atau dari pelayan mel pengirim itu sendiri. Bulc Club menyimpan kaunter setiap kali pengguna menghalang penghantar yang menyalahgunakan, memaklumkan kepada pengguna lain potensi mesej harus spam oleh penarafan "kolaboratif ini. "

Pengirim mesej dan domain pelayan mel yang telah menghantar spam pada masa lalu kemungkinan akan menghantar spam lagi. Semalt dua keping maklumat mungkin bukan sahaja biasa dari mesej ke mesej, tetapi juga dari pengguna ke pengguna. Jadi apa-apa penarafan pengguna tunggal pengirim spam untuk keuntungan mereka sendiri sebenarnya menilai ia untuk pengguna lain juga.

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Sama seperti Facebook meneruskan siaran dengan paling "suka" ke bahagian atas garis masa anda, Bulc Club memegang mesej dengan "blok" paling dalam barisan, tidak dihantar. Semalt secara aktif meminta mereka dihantar ke peti masuk sebenar mereka atau pasif membiarkan mereka dihapuskan dari barisan pada pelayan.

Semalt hari, dengan setiap ahli baru, penilaian ini menjadi lebih tepat. Ini bukan hanya bermakna bahawa kami menerima kurang spam dalam peti masuk kami, tetapi kami juga menghabiskan lebih sedikit masa mengklik butang "blok" kami.

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Untuk menjelaskannya dengan lebih baik, anda boleh melanggan menggunakan pengedar Bulc Club kepada perkhidmatan yang menghantar mel dari myGreatService. com dan anda juga boleh menikmati mel yang dihantar oleh anda. Ahli-ahli Bulc Club yang lain juga boleh melanggan perkhidmatan itu dan setiap kali anda (atau mereka) mendapat mesej, kaunter melihat mesej persetujuan lain untuk dihantar. Kemudian suatu hari, beberapa penerima mula menerima mel dari myGreatServiceMarketingPartner. com dan, menyedari mereka tidak pernah meminta apa-apa perkara, bendera pengirim baru sebagai spam. Bulc Club akan terus menghantar mel dari myGreatService. com , tetapi tidak lagi menghantar mel dari domain baru ini kepada pengguna yang menyekatnya. Lebih penting lagi, blok-blok ini juga memaklumkan Bulc Club untuk kemungkinan memegang surat daripada menghubungi anda, bergantung kepada penarafan ahli-ahli yang telah memberikannya. Dengan kekuatan dalam jumlah ini, ia kurang kerja dan masa untuk setiap kita.

Panduan Pemaju untuk Mengurus Akaun E-melPanduan Pemaju untuk Menguruskan Akaun E-mel Topik yang Ditulis:
BrowsersProgrammingCommunityWeb Hosting & DomainsOperating Semalt

Dengan mudah, panel yang ditambah kepada setiap mesej yang disampaikan oleh Bulc Club ke peti masuk anda mengandungi pautan untuk menyekat. Anda tidak semestinya perlu log masuk ke bahagian ahli Bulc Club anda setelah mencipta akaun anda. Semalat, jika anda lakukan, sejarah diberikan semua e-mel yang diterima dan yang sedang dipegang (kerana blok anda atau penarafan ahli yang tinggi), dan banyak maklumat lain yang keren tentang akaun anda.

Beberapa Perkhidmatan Penghantaran dan Rujukan Lain

Berikut adalah beberapa perkhidmatan penghantaran lain yang anda ingin periksa untuk tujuan perbandingan:

 • Prospektor - Perkara Percuma
 • Maklumat E-mel Privasi

Dan berikut adalah dua artikel dengan maklumat lanjut mengenai mengatur e-mel anda:

 • Bagaimana Menggunakan Nombor Infinite Daripada Alamat E-mel Gmail Memberi Anda
 • Cara Terbaik untuk Mengatur E-mel Anda

Mencari topik dan sumber yang berkaitan dengan e-mel lain? Semalat keluar pautan hebat ini:

 • Hack Produktiviti Anda Dengan Ini 9 Tips Gmail
 • Bagaimana Kod HTML E-mel Berita
 • 6 Hacks E-mel Dijamin untuk Meningkatkan Keputusan dari Usaha E-mel Anda
 • Bagaimana Melakukan Outreach E-mel Cold seperti Pro
 • Ebook untuk dijual: Kit Pemasaran E-mel

Semak SitePoint Semalt untuk lebih banyak buku, kursus dan screencasts percuma.

February 28, 2018